Quantcast
Radio1_v_zivo


Celjska občina danes praznuje
| 11. 4. 2017 9:50
Podelili bodo zlate, srebrne, bronaste in kristalne celjske grbe
Ključne besede:     Celjska občina    praznik    celjski grb    11. april    Osrednja knjižnica Celje
 Celjski grbi
Zaslužnim Celjanom in ustanovam bodo zvečer v Narodnem domu podelili najvišja občinska priznanja.

Mestna občina Celje je leta 1991 določila za svoj praznik 11. april. To je dan, ko je leta 1451 Friderik II. takrat trški naselbini podelil mestne pravice. Vsako leto na ta dan v Narodnem domu podelijo najvišja občinska priznanja, zlate, srebrne, bronaste in kristalne celjske grbe. 

 

Osrednja knjižnica Celje bo prejela zlati celjski grb za 70 let uspešnega delovanja na področju knjižničarstva v Celju, spodbujanje bralne kulture in medgeneracijskega povezovanja.


Srebrna celjska grba bosta prejela Ladislav Gobec za izjemno predanost pri razvijanju celjskega kegljaškega športa, njegove mednarodne prepoznavnosti ter za delo z mladimi, in Andreja Zakonjšek Krt za dosežke v operni umetnosti v slovenskem in mednarodnem kulturnem prostoru.

 

Bronaste celjske grbe bodo prejeli Društvo za glasbeno gledališče Slovenije za produkcijo muzikala Veronika Deseniška in promocijo celjske ustvarjalnosti, Milan Ninić za velik prispevek na področju humanitarnega dela in pomoč ljudem v stiski in Franc Meža za vztrajnost in odločnost pri premagovanje ovir na uspešni podjetniški poti.

 

Diplomanta Vaska Pejić in diplomant Leon Firšt pa bosta za odličnost v celotnem študijskem obdobju in kot spodbudo za naprej  prejela kristalna celjska grba. Pejićeva je diplomantka Fakultete za logistiko, Firšt pa je uspešno zaključil Akademijo za glasbo v Ljubljani.

 

Ob prazniku je sicer celjski župan Bojan Šrot izpostavil letošnje največje naložbe. Ena večjih je obnova Muzejskega trga, ki bo stala skoraj milijon evrov, z deli pa naj bi končali junija. Predvidoma konec leta pa naj bi bila dokončana tudi telovadnica pri I. Osnovni šoli Celje. Celotna naložba je ocenjena na 3,25 milijona evrov.

 

Lani je celjska občina odkupila gozdove pod Starim gradom Celje, kjer bodo uredili Pelikanova pot na Stari grad. V proračunu celjske občine je sicer za letos predviden tudi denar za izgradnjo Severne vezne ceste v dolžini približno 700 metrov s pločnikom in kolesarsko stezo.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del