Quantcast
Radio1_v_zivo


Student Cuts
| 10. 4. 2017 9:06
Predzadnji filmski večer
Ključne besede:     Maribor    film    Vetrijski dvor
 Na tokratnem dogodku si bo moč ogledati 8 kratkih filmov.
Na tokratnem dogodku si bo moč ogledati 8 kratkih filmov.

V sredo, 12. aprila 2017, se bo v Vetrinjskem dvoru v središču Maribora ob 19.30 odvil predzadnji filmski večer Student Cuts v tej sezoni. Ti se odvijajo vsak mesec, z začetkom v oktobru, vodijo pa do samega festivala, ki bo letos na sporedu ob koncu maja. Celoten projekt organizirajo študentje Medijskih komunikacij na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM v sodelovanju s fakulteto, lokalno skupnostjo in pokrovitelji. Na filmskih večerih, ki običajno potekajo vsako drugo sredo v mesecu, so prikazani filmi, ki so na festivalu sodelovali v prejšnjem letu.

 

Na tokratnem dogodku si bo moč ogledati 8 kratkih filmov, ki prikazujejo zgodbe ljudi, ki so po težkih preizkušnjah ali neuresničenih sanjah ponovno zaživeli. Med njimi bo tudi zmagovalni igrani film Fish avtorja Samana Hosseinpuorja, pa tudi film produkcije študentov Medijskih komunikacij Sreča v nesreči avtorja Dominika Ivančana. Poleg omenjenih bodo na sporedu še dokumentarni filmi Looking for Mr. Right Now (Chahine Anne, Nemčija), Mr. Pastor Jones (Lizette Barrera, ZDA) in Stopover in Pajol (Mahamoud Ibrahim, Francija), igrana filma H (Danny McGuire, Velika Britanija) in Junction (Andrej Kličnikov, Rusija) in animirani film Alize (Pauline Marliere, Belgija).

 

Student Cuts je namenjen predvsem mladim filmskim ustvarjalcem, ki so svojo kariero komaj začeli. Daje jim edinstveno priložnost, da svoja dela predstavijo širšemu občinstvu in tako pokažejo svoj ustvarjalni potencial. Vsi filmi na festivalu so ustvarjeni brez profesionalne pomoči, zato so filmi pokazatelji dela mladih, ki imajo v sebi ogromno domišljije, ustvarjalnosti, volje da izrazijo svoje mnenje in seveda veliko zanimanje za filme. Zaradi takšnih ustvarjalcev lahko na festivalih in filmskih večerih uživamo v edinstvenih in drugačnih zgodbah, polnih mladostniške energije, raznolikosti in idej.

 

http://studentcuts.eu/

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del