Quantcast
Radio1_v_zivo


Znaki, ki kažejo na to, da sploh nista ZALJUBLJENA, ampak navezana!
Radio 1 priporoča | 4. 4. 2017 12:32
Številka 2 je tista, ki je zmedla skoraj vse!
Ključne besede:     zveza    zaljubljenost    navezanost    razhod
Sta priklenjena drug na drugega? To ni dobro!

Ljubezen je bolezen, pravijo nekateri. Pa je res? V nekaterih zvezah na žalost ja. Zveze odete v ljubosumnost, neodobravanje in posesivnost so nekaj, kar oba partnerja psihično izčrpa, a sta še vedno skupaj, saj sta drug na drugega zgolj navezana. To so ljudje, ki so raje v slabi zvezi, kot pa sami.


Tisti pari, ki se nonstop ''tiščijo'' skupaj so zdaleč od popolnega, čeprav se ti na prvi pogled zdijo noro zaljubljeni je situacija ravno obratna. Prava zveza je namreč tista, kjer imata oba dovolj svobode, si ne očitata in mečeta stvari pod nos ter ko sta skupaj, se imata preprosto rada.
Znaki, da to ni ljubezen, ampak navezanost:1. Nenormalna ljubosumnost ~ Če gre partner ven sam, nenehno razmišljaš le o tem s kom se druži in kaj dela. Če se ti na telefon ne oglasi nekaj časa, pa te začne grabiti panika, kaj počne in s kom je.
2. Nonstop sta skupaj ~ Sta tista, ki sta dobesedno ''prilepljena'' drug na drugega. Ni stvari, ki bi jo počela ločeno - upamo, le da ne sedita skupaj na straniščni školjki. Navzven izgledata kot par, ki je noro zaljubljen, v bistvu pa vaju je le strah, da bi eden od vaju pobegnil iz zveze in ne bosta znala živeti sama.
3. Partnerjevo odobravanje ti pomeni vse ~ Lepo, da ceniš partnerjevo mnenje in njegovo potrditev glede stvari, za katere si skeptičen, a ne vedno. Če je partner tisti, ki narekuje, kako boš živel ter kaj je zate dobro in kaj ne, potem je čas za spremembe.
4. Vedno se mu prilagajaš ~ Nikoli ne narediš ničesar po svoje in si vedno pripravljen zanj odpovedati vse svoje načrte. Velikokrat počneš stvari, ki si jih je zamislil on ter se prilagajaš njemu iz dneva v dan. 
5. Bojiš se, da te bo partner zapustil ~ Venomer živiš v strahu, da bo partner spoznal drugo osebo in te zapustil. Zato si vedno, ko je obkrožen z ljudmi, paničen in posesiven ter ne želiš, da klepeta s kakšno drugo osebo, da mu ne bi postala všeč. 6. Partnerjeva vizualnost ti pomeni ogromno ~ Veliko ti pomeni, da tvoj partner izgleda privlačno in se lahko z njim v javnosti pokažeš s ponosom, češ: ''Poglejte, kako lepo boljšo polovico imam!'' Ni ti mar toliko za njegov karakter, saj dokler uživaš ob pogledu nanj, te to ne gane - si pa zaradi njegovega privlačnega videza toliko bolj ljubosumen, če ga kdo malce preveč pogleda.
7. Partnerja imaš pod nadzorom ~ V užitek ti je, da imaš oblast nad svojim partnerjem in se velikokrat razjeziš, če ne dela tako, kot želiš ti. Njegovo mnenje obravnavaš kot nasprotovanje, zato ga ne poslušaš. Lahko je tudi obratno - partner te ima pod nadzorom, ti pa se strinjaš z vsem kar reče samo zato, da se ne bosta skregala.
8. Če bi te partner zapustil, bi se ti sesul svet ~ Življenja brez njega si ne znaš predstavljati in sploh ne veš, če bi preživel, ko bi te ta zapustil. Misel na to, da bi se razšla, te dela depresivnega, zato boš naredil vse, da ga boš čimbolj priklenil nase. Pa je to res rešitev?
9. Partner ti mora biti naklonjen ~ Partnerjeva naklonjenost ti je zelo pomembna. Če se slučajno on odloči drugače, postaneš jezen in ne želiš slišati, zakaj se je tako odločil. Občutek imaš, da ti to dela zanalašč ali zato, ker te nima rad. V normalnih zvezah teh občutkov ne bi smelo biti.
10. Močno vplivaš nanj ~ Znaš ga pretentati, mu v usta polagati prave besede in narediti tako, da bo ravnal po tvojih željah. Ne želi ti nasprotovati, ker ve, da bo drugače ogenj v strehi. Ne znaš poslušati njegovih želja, saj se ti zdi, da se svet vrti le okoli tebe.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del