Quantcast
Radio1_v_zivo


Teden humanosti in prostovoljstva
| 31. 3. 2017 18:34
Zaposleni v novomeški Krki bodo spet dobrodelni
Ključne besede:     teden humanosti    prostovoljstvo    zbiranje oblačil
Elvira Medved je Teden humanosti predstavila na OŠ Dragotina Ketteja
Dobrodelnosti Krke in "krkašev" so v veliki meri deležni tudi učenci OŠ Dragotina Ketteja v Novem mestu.

Novomeška Krka začenja že 6. teden humanosti in prostovoljstva. Dobrodelnost je pomembna odlika Krkašev, vsako leto več jih je med prostovoljci. Njihovo delo najbolje opiše misel Toneta Pavčka »Svet je lep, če si človek do ljudi«. Doslej so v petih letih zbrali že 15,7 tone oblačil in ostalih potrebščin, razdelili 3670 živilskih paketov, pri čemer jim pomagata Rdeči križ in Karitas, 2,1 tone hrane za male živali in v krvodajalskih akcijah zbrali že 565 litrov krvi. Družili so se s stanovalci 37 domov starejših občanov in varovanci osmih Varstveno-delovnih centrov. Na dnevu odprtih vrat so gostili že preko10700 obiskovalcev in »krkašev« z njihovimi svojci.

 

Tudi letos bodo povsod, kjer imajo svoje tovarne – v Novem mestu, Ljubljani, Krškem, Šentjerneju in v Ljutomeru zbirali oblačila, obutev, higienske potrebščine, igrače, hrano, pri tem sodelujejo z Rdečim križem in Karitas, zbirali bodo tudi hrano za živali. Zbiralne akcije bodo letos potekale tudi v vseh Krkinih termah – v Dolenjskih in Šmarjeških Tolicah, v Hotelu Šport Otočec in Hotelu Krka v Novem mestu ter v Talasu v Strunjanu.

 

Teden humanosti in prostovoljstva bodo kot običajno začeli v ponedeljek s krvodajalsko akcijo, je povedala vodja službe za odnose z javnostjo Elvira Medved. Obiskali in družili se bodo z varovanci v osmih varstveno-delovnih centrih in s stanovalci v 35 domovih za starejše občane po vsej Sloveniji. Za vse so pripravili prijetne in zabavne programe, nastope in različne delavnice. V vseh dobrodelnih akcijah bo letos sodelovalo preko 4800 »krkašev«, že drugo leto bodo nekaj dobrodelnih aktivnosti v tem tednu izvedli tudi »krkaši« v Krkinih tovarnah v tujini.

 

Teden humanosti in prostovoljstva bodo zaključili v soboto, 8. aprila, z dnevom odprtih vrat. Letos bodo gostili slušatelje Univerze za tretje življenjsko obdobje, prijavilo se jih je preko 2300, pridružili pa se jim bodo še "krkaši" s svojimi družinami, ki se lani tega dogodka niso mogli udeležiti. Razkazali jim bodo tudi nov obrat Notol 2 v Ločni.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del