Quantcast
Radio1_v_zivo


Storilec je še neznan
| 30. 3. 2017 12:45
Po ropu NKBM na Turnerjevi policija intenzivno tudi v pregled terena
Ključne besede:     Maribor    rop    NKBM
 Ropar je neuradno odnesel več tisoč evrov.
Ropar je neuradno odnesel več tisoč evrov.

Storilec, ki je včeraj izvršil rop v poslovalnici Nove KBM na Turnerjevi ulici v Mariboru, je za policijo še vedno neznanec. Šef mariborskih kriminalistov Robert Munda je včeraj za Pop TV potrdil informacijo, da je ropar iz banke odnesel okoli 7000 evrov, poroča današnji Večer.

Storilec je  v poslovalnico banke vstopil običajno. Prišel je do uslužbenke in jo prosil, da mu zamenja 20 evrski bankovec za manjše apoene. Ko je ženska pričela šteti denar, je preskočil bančni pult in izza pasu potegnil pištolo. Iz blagajne je pobral denar in peš pobegnil proti središču mesta. Policija storilca intenzivno išče in podrobno pregleduje teren. Po besedah Munde se policisti nadejajo, da bodo storilca našli tudi s pomočjo občanov. Zato so v javnost poslali posnetek varnostne kamere, ki je storilca ujela, ko je vstopil v poslovalnico banke. Visok je med 170 in 175 centimetri, oblečen je bil v kavbojke, rdečo jakno, na glavi je nosil rdečo čepico s ščitnikom in znakom Ferrari, oči si je zakril s sončnimi očali.

Ker obstaja verjetnost, da je ropar na begu odvrgel oblačila, ki jih je nosil v času storitve kaznivega dejanja, policija javnosti sporoča, da če je morebiti kdo našel odvrženo jakno izrazito rdeče barve, športno čepico z napisom Ferrari, sončna očala ali bele športne copate, naj to čimprej sporoči policiji na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.