Quantcast
Radio1_v_zivo


S pištolo zahteval denar
| 29. 3. 2017 12:26
Oborožen rop NKBM
Ključne besede:     Baka    rop    pištola
 Fotografija storilca dejanja.
Forografija storilca dejanja.

Neznani storilec je danes dopoldne v NKBM na Turnerjevi v Mariboru od zaposlenih zahteval denar, pri tem pa jim zagrozil s pištolo. Zatem je peš zbežal v smeri Vrbanske. Zaenkrat ni znano, ali je kaj odnesel. Policija poziva očividce k posredovanju informacij o dogodku.

Mariborski policisti trenutno izvajajo vse aktivnosti, da bi roparja Nove KMB v Mariboru izsledili. Kot je povedal Miran Šadl iz Policijske uprave Maribor je bil storilec oborožen s pištolo, od zaposlene na banki pa je zahteval denar: V banko je vstopil moški visok od 170 do 175 centimetrov, oblečen je bil v izrazito oz. kričeče rdečo jakno, modre kavbojke, obut v bele športne copate na glavi pa je imel rdečo kapo s šiltom z znakom Ferrari ter sončna očala. S pištolo je zagrozil uslužbenki, da mu izroči denar, ta mu je dejansko izročila nekaj denarja, koliko v tem trenutku še ni znano. Po dejanju, pa je storilec peš zbežal v smeri Vrbanske ceste.”

Pri ropu ni bil nihče poškodovan zaradi storilca, še pove Šadl in doda: “Policija trenutno izvaja vse ukrepe za prijetje storilca, poklicali smo na pomoč tudi na helikopter. Pozivamo vse ljudi, ki bi o storilcu, njegovem dejanje in njegovem gibanju pred ropom, ko je bil še verjetno oblečen v enaka oblačila kot omenjeno, da nam to sporočijo na 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.” Na več cestah so policisti tudi postavili zapore.

Policija jeposredovala tudi fotografijo storilca. Vse očividce še naprej poziva, da se  javijo na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200, če o dejanju ali storilcu karkoli vedo. Še posebej pozivajo vse tiste, ki so roparja morda opazili pred izvršenim dejanjem.