Quantcast
Radio1_v_zivo


Glasovanje za najboljšo pesem
| 29. 3. 2017 9:24
Danes se je začelo spletno glasovanje za Malo Veroniko
Ključne besede:     Nagrada    Mala Veronika    poezija    Fit media    Stari grad
 Veronikin večer
Nagrado Mala Veronika bodo podelili na večeru poezije 29. avgusta na Starem gradu v Celju.

Na srednješolski pesniški natečaj Mala Veronika je skupaj prispelo 45 pesmi, ki se bodo potegovale za glavno nagrado in za glasove s strani občinstva. Prejete pesmi so objavljene na spletni strani Veronikine nagrade (www.veronikini-veceri.si), danes pa se je začelo tudi spletno glasovanje, ki bo trajalo do 26. aprila.

 

Januarja se je začel drugi pesniški natečaj za srednješolce Mala Veronika, ki poteka pod okriljem pesniške nagrade Veronikina nagrada, ki jo bo letos že 21. leto za najboljšo pesniško zbirko preteklega leta podelila Mestna občina Celje. Svojo udeležbo na natečaju je prijavilo 46 srednjih šol, pesmi pa je do 20. marca, ko je potekalo zbiranje pesmi, oddalo 45 srednjih šol, ki sodelujejo v tekmovanju za najboljšo pesem dijaka ali dijakinje. Vse pesmi (vsaka šola sodeluje z eno izbrano pesmijo) so objavljene na spletni strani www.veronikini-veceri.si, kjer bo do 26. aprila do 15. ure potekalo spletno glasovanje za najboljšo pesem s strani občinstva. Neodvisno od spletnega glasovanja bo strokovna žirija za Malo Veroniko izbrala pet nominiranih pesmi, ki se bodo potegovale za glavno nagrado. Tista med njimi, ki bo prejela največ glasov s strani občinstva preko spletnega glasovanja, bo dala skupnega zmagovalca, ki prejme nagrado v vrednosti 400 s plaketo, Veronikino antologijo Pesmi Parnasa in vabilo na predstavitev zmagovalne pesmi na podelitvi Veronikine nagrade.

 

Neodvisno od izbire strokovne žirije bo organizatorica natečaja Fit media razglasila tudi zmagovalca občinstva. To bo tisti, ki bo prejel največ spletnih glasov. Skupni zmagovalec in zmagovalec občinstva bosta znana najkasneje do ponedeljka, 22. maja. Nagrado bodo podelili na večeru poezije s podelitvijo Veronikine nagrade, ki vsako leto poteka zadnji torek v avgustu, to je 29. avgusta, na Starem gradu v Celju.

 

Namen natečaja, ki je prvič potekal lani ob jubilejni 20. podelitvi Veronikine nagrade, je mlade spodbuditi k pesniškemu izražanju in jim ponuditi prostor za promocijo njihovega pesniškega ustvarjanja.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del