Quantcast
Radio1_v_zivo


Sprejem športnikov Kranja
| 28. 3. 2017 11:48
Na Glavnem trgu v sredo najboljšo športniki in tudi zabava z Modrijani
Ključne besede:     Kranj    športniki    Modrijani    Glavni trg    sprejem
Na občini pravijo, da bo sprejem športnikov nekaj posebnega!

SPREJEM ŠPORTNIKOV KRANJA bo v sredo, 29. marca 2017, ob 18. uri na Glavni trg v Kranju. Podelili bodo 40 športnih znakov ter 16 malih plaket in 14 velikih plaket Mestne občine Kranj.

Pridejo tudi smučarski skakalci. Z nami bodo Ansambel MODRIJANI, DJ Kleen in Plesna skupina TINČA. Voditelj programa bo Gregor Janežič.

O dobitnikih športnih znakov, malih in velikih plaket za leto 2016:

V MO Kranj je v začetku leta 2017 po kriterijih Olimpijskega komiteja 307 kategoriziranih športnikov. Štirje z najvišjim, svetovnim razredom, 17 jih ima status mednarodnega razreda, perspektivnih športnikov je 28. Državni razred ima 122 športnikov in mladinskega 136 mladih.

V letu 2016 je v članski in mladinski kategoriji 40 športnikov iz Kranja osvojilo naslov državnih prvakov in še 3 ekipe (mladinci v hokeju, kegljači so zmagali v 1. ligi in borbah), kar je skupno 80 posameznikov. Zato prejmejo športni znak Kranja. 16 športnikov je v mladinskih kategorijah doseglo vrhunski rezultat, s čimer so si prislužili malo športno plaketo, Jure Aleš in Domen Prevc sta postal svetovna mladinska prvaka. Prvi je naslov osvojil v telemarku, drugi v ekipni tekmi v skokih. V članski kategoriji je vrhunske rezultate doseglo 12 športnikov in si tako prislužilo veliko športno plaketo. Poleg njih sta si plaketo s predanim dolgoletnim delom prislužila tudi dva športna delavca, Tekaški smučarski klub Triglav Kranj pa praznuje 70. obletnico delovanja. Med plaketami je težko izpostaviti najboljšega, saj so vsi rezultati vrhunski, vendar je posebej blestel Peter Prevc z osvojenim velikim kristalnim globusom in naslovom svetovnega prvaka. Kolajno na svetovnem prvenstvu si je priplaval tudi Peter John Stevens, ki je osvojil srebro v disciplini 50 m prsno v kratkih bazenih. Med dobitniki plaket pa je tudi Mia Krampl, sicer še mladinka, ki je poleg kolajn na mladinskih svetovnih prvenstvih (za kar bi si priborila malo plaketo) veliko plaketo priplezala v naravni steni.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del