Quantcast
Radio1_v_zivo


13 novih postajališč Bicike(LJ)
| 24. 3. 2017 12:25
Odprtje novega postajališča v sistemu samopostrežne izposoje koles Bicike(LJ) pri trgovini Hofer na križišču Zaloške in Kajuhove ceste
Ključne besede:     Bicikelj    kolesa    postajališče    Ljubljana    Hofer
Današnje odprtje. Vir Facebook

Postajališče pri trgovini Hofer na križišču Zaloške in Kajuhove ceste je eno izmed 13 novih postajališč, s katerimi to pomlad v Ljubljani širijo mrežo Bicike(LJ) in tako še naprej spodbujajo razvoj trajnostne mobilnosti v mestu. V Ljubljani bo odslej že 51 postajališč in 510 koles, od maja 2011, odkar so vzpostavili Bicike(LJ), pa so kolesarji opravili že skoraj 4 milijone voženj.

Na Viču so nova postajališča na Dolgem mostu, pri avtobusni postaji Bonifacija in na Antonovem trgu. Za Bežigradom na Bratovševi ploščadi, na križišču Linhartove in Topniške ceste, na Dunajski cesti 186 in 188, na križišču Vilharjeve in Topniške ceste ter v Savskem naselju.

Mestna kolesa pa si bodo uporabniki po novem lahko izposodili tudi v Štepanjskem naselju in na Poljanski cesti pri srednji zdravstveni šoli. V Fužinah so nova postajališča na voljo tudi na Brodarjevem trgu in na Preglovem trgu.