Quantcast
Radio1_v_zivo


Aprila začetek obnove hotela in koče
| 24. 3. 2017 9:30
Na Golteh tudi vzdrževanje žičnice
Ključne besede:     Golte    hoteli    koča
 Prav tako bo potekalo vzdrževanje žičnice in druga gradbena dela.
Prav tako bo potekalo vzdrževanje žičnice in druga gradbena dela.

S prvim aprilom bo novi lastnik podjetja Golte Sandi Brezovnik, ki je tudi častni konzul Ukrajine v Sloveniji, s svojim podjetjem Sicom invest začel obnavljati hotel Golte ter kočo Trije ploti. Prav tako bo potekalo vzdrževanje žičnice in druga gradbena dela. "Sprejem gostov v tem obdobju bo omejen na dnevne obiskovalce, ki se bodo udeležili pohodništva in kolesarskih izletov po okolici, nastanitev pa bo na voljo v Mozirski koči," je sporočil direktor podjetja Sicom invest Samo Krivic.

Kot je še sporočil, se je novi lastnik od avgusta lani pripravljal na vstop v podjetje Golte in da je od septembra ločeno potekala tudi analiza obstoječe in priprava nove poslovne strategije ter poslovne prenove podjetja Golte, usmerjena v izboljšanje storitev, posodobitev infrastrukture in nadaljnji razvoj zimsko-letnega centra.

Poleg tega je predviden tudi zaključek gradnje in začetek obratovanja šestih koč, ki se nahajajo v neposredni bližini hotela. Dokončanje apartmajskega naselja je najpomembnejša investicija v letošnjem letu, ker bo pozitivno vplivala tako na število obiskovalcev kot tudi na neposredno poslovanje podjetja Golte.

Po besedah direktorja nameravajo do konca leta 2017 hotel vključiti v eno od največjih evropskih združenj Eko-hoteli Evrope. "V sklopu prenove poslovanja pa bo izvršen še prenos določenih poslovnih funkcij (računovodstvo, pravna podpora) s Premogovnika Velenje (dosedanjega največjega lastnika, op. p.) na druge izvajalce," je natančno pojasnil Krivic.