Quantcast
Radio1_v_zivo


Dostop do Planice
| 24. 3. 2017 5:22
Opozorilo policije: upoštevajte prometna pravila in navodila
Ključne besede:     Planica    policija    prometni režim    parkiranje    avtobus
V Planico se odpravite dovolj zgodaj!

Policija v sodelovanju z organizatorjem prvi dan Planice zagotovila razmeroma hiter prihod in odhod več tisoč obiskovalcem, ki so se na prireditveni prostor pripeljali z več kot 170 avtobusi in kombiji ter okoli 1500 osebnimi vozili. Promet so aktivno urejali in nadzorovali vse od cestninske postaje Torovo do prireditvenega prostora, kjer pa je bil poudarek na varnosti ljudi in premoženja. Pridržali so eno osebo, ki je pod vplivom alkohola kršila javni red in mir, ter pomagali dvema otrokoma, ki sta se izgubila v množici. Drugih večjih posebnosti ni bilo.

K upoštevanju prometnih pravil in navodil policisti pozivajo tudi v prihodnjih dneh, ko bo obisk prireditve še bolj množičen, in ponavljajo naslednja opozorila:

- V zastoju ne zapuščajte vozil in se ne sprehajajte po cesti.
- Alkohol ima nevaren vpliv na vožnjo in je prepovedan.
- Dosledno upoštevajte prometna pravila.
- Pešci, pazite na svojo varnost, in vozniki, pazite na pešce.
- Vedenje naj bo športno in brez alkohola.
- Vrednih stvari ne prinašajte s sabo in pazite na osebne stvari.
- Parkira se lahko samo tam, kjer je to določeno, kar pomeni: ko bodo parkirna mesta v Planici zapolnjena, prihod z vozilom na prireditveni prostor ne bo več mogoč, bo pa parkiranje omogočeno na drugih površinah, ki se bodo zasedle postopoma (Ledine, Rateče proti mejnemu prehodu in v obratni smeri Rateče proti Kranjski Gori).
- Organizator bo zagotavljal krožni prevoz z avtobusi na in iz prireditvenega prostora – na avtobusih bodo označene relacije vožnje, kar bo predvsem pomembno po koncu prireditve.
- Pazite na otroke in jih poučite kaj naj storijo, če se izgubijo v množici. Otrok naj se takoj obrne na policiste, reditelje, varnostnike, gasilce, reševalce, pri hitrem iskanju staršev pa lahko zelo pomaga npr. zapestnica s telefonsko številko, ki jo ima lahko otrok okoli roke ipd.

Na fotografiji je shema  prireditvenega prostora organizatorja s situacijsko umestitvijo postajališč krožnih prevozov.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del