Quantcast
Radio1_v_zivo


Zakaj ženske v ta lokal NIKOLI ne bi peljale svojega moškega
Radio 1 priporoča | 21. 3. 2017 14:12
To pa je VROČA kava! :)
Ključne besede:     kava    kavarna    Bikini Beans Espresso
Kavarna, ki dviguje ... pritisk.

Kavarna v Washingtonu Bikini Beans Espresso buri duhove in zadnje tedne deli javnost na dva pola. Svoje stranke namreč privablja s pomanjkljivo oblečenimi natakaricami - še več, zaposlene imajo obvezen kodeks oblačenja - kavo ti postrežejo v ... BIKINKAH! 
Dekleta imajo na voljo dve možnosti - lahko nosijo tako spodnji kot zgornji del bikink ali spodnjega perila, lahko pa so zgoraj brez, vendar si morajo z nalepkami prekriti bradavičke. 

Kavarna je velik hit in radovednežev, ki si želijo spočiti oči na brhkih in pomanjkljivo oblečenih mladenkah, je vsak dan več. Na Yelp-u, ki je svetovna znan portal za ocenjevanje restavracij, lokalov, storitev, itd. dobil vseh 5 zvezdic, na družbenih omrežjih pa je v zelo kratkem času nanizal že več deset tisoč sledlcev. 


Kljub temu, da daje tovrstni kodeks oblačenja občutek, kot da so ženske naredile korak nazaj pri spolni enakosti, pa lastnik kavarne Carlie Jo trdi, da jih to pravzaprav opolnomoči. 

Na njihovi spletni strani je navedeno: "Kot prva bikini kavarna v Arizoni, želimo pomagati ženskam, da bi se bolje počutile v svojih telesih. Ženske lahko volijo, izberejo spolno usmerjenost, lahko celo kandidirajo za predsednico. Delo opravljajo z dostojanstvom, ne glede na to, kako so oblečene, v poslovno obleko ali bikinke."

Seveda ni presenečenje, da so kavarno odprtih rok sprejeli predvsem in v večini moški, mnogi svoje navdušenje izkažejo tako, da na družbenih omrežjih objavljajo fotografije natakaric in hvalijo njihovo kavo. 

Nasprotniki pravijo, da gre za izkoriščanje žensk. Najbolj goreč nasprotnik je Mike Fagan, mestni svetnik, ki pravi: "Moralo bi iti za kavo in ne za žensko telo! Kakšen zgled dajemo našim otrokom, sploh deklicam?" 

Krajanka in mamica štirih otrok Kimberly Curr se strinja in je nad pomanjkljivo oblečenimi natakaricami povsem zgrožena: "Nekega dne smo se odpravili na kavo v to kavarno in sem bila nad videnim izredno šokirana. Mojim otrokom ni bilo nič jasno. Pa niti ni bil tak problem v tem, kaj so videli, temveč kako pojasniti otrokom starim 5, 7 in 8 let, s kakšnim razlogom ženske strežejo kavo zgoraj brez." 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del