Quantcast
Radio1_v_zivo


''Tebi moja mala tečnoba ... na živce mi greš, a nimaš pojma, kako te imam RAD!''
Radio 1 priporoča | 17. 3. 2017 5:47
Iskren zapis fanta, ki ni izražal čustev, dokler ni zbolel
Ključne besede:     pismo    iskreno    fant    dekle    ganljivo    bolezen    ljubezen    zveza

Minilo je že dve leti, odkar je moj fant zbolel za levkemijo in se celo sprijaznil s tem, da se bo njegovo življenje končalo pri 32-ih letih. Preden je zbolel, je veljal za kar precej egoističnega fanta, sicer odličnega športnika in na trenutke malce preveč zagledanega vase. On je bil tisti moški, ki ni nikoli govoril o svojih čustvih, kaj šele, da pisal osladna pisma in v njih tarnal ali nekomu pihal na dušo … vse dokler ni zbolel. To pismo sem shranila in ga imam na posebnem mestu. Kadar me razjezi, ga pogledam in vem, da imam tega tepca preprosto rada. Ostati želim anonimna, saj bi bil jezen, če bi vedel, da sem pismo delila z javnostjo, a preprosto moram, ker želim vsem pokazati, da je iskrena ljubezen to, da si greš kdaj tudi na živce ...

 

 


Tebi, moja mala tečnoba!

 

 


Ležal sem na bolniški postelji, bil malce zadet od vseh zdravil, pred menoj pa si sedela ti. Iz dneva v dan si me obiskovala in imela na zalogi kup babjih čenč, ki sem jih celo rad poslušal, saj sem zamotil in pozabil na bolečine. Vedno znova pa si prišla obuta v tiste grde, obrabljene Allstarke, ki sem jih na tebi, tako zelo sovražil. No, ko si odhajala domov, si za trenutek postala pri vratih. Se spomniš? Gledala si me s pogledom, ki ga do takrat pri tebi še nisem videl. Ne znam ga opisati z besedami, a bil je tako nekaj posebnega, da sem si v glavi rekel le eno: ''Ne smem odnehati, ne smem te izgubiti!''

No in tako sem tistega večera zopet ležal na neudobni postelji in se odločil, da ti napišem tole pismo … tebi, moji punci, prijateljici in tisti, ki je z mano v dobrem in slabem. Okej, bom začel ...

 


Se še spomniš, ko si mi prvič pisala pa sem te zavrnil? Češ, da nisi punca po mojem okusu in da s tako ''gofljo,'' jaz ne bi nikoli živel? No, zarečenega kruha se največ poje in čez nekaj mesecev sem si že delil streho s teboj. Sploh ne vem, kako ti je uspelo, da si mi tako zmešala glavo in se prikradla v moje srce. Si me morda omamila?Si! Zagotovo, saj sem se noro zaljubil vate. Zame si bila največja tepka, zanimiva, a te takrat ne bi imel za punco in raje bil sam, kot s tabo. Sploh ne morem verjeti, da sem takrat tako razmišljal - o tebi, punci, ki je sedaj ne bi zapustil za nič na svetu. 

 

 

Še vedno imaš napake in še vedno nisi popolna, ampak to ti moram povedati:

 

 

Na živce mi gre tvoje puščanje las v umivalniku, ampak te imam zaradi tega rad, ker pač taka si.

 

Na živce mi gre tvoje pritoževanje, da v tistih kavbojkah izgledaš debela, ampak te imam rad, ko se jeziš in jih vseeno vlečeš nase.

 

Na živce mi gre tvoje prehranjevanje s čipsom, saj hrustaš, kot da drobiš kamne, a si tako prisrčna, ko ješ, da te imam še bolj rad.


 

Na živce mi gre, ko si slabe volje brez razloga in me cel dan prebadaš s pogledom. Zakaj? Ajaaaa, saj res - všečkal sem sliko dekleta v kopalkah … ko bi le vedela, kako tisti butasti klik, v primerjavi z občudovanjem tebe ne pomeni nič. Sama sebi bi dala klofuto!

 


Na živce mi gre, ko prepevaš refren pesmi, ki je ne znaš in bi ti najraje zalepil usta, a ko te gledam, si tako zelo popolna, da bi najraje ''fušal'' s tabo!

 

 

Na živce mi gre, ko se me dotikaš z mrzlimi rokami in sem ti že 100x povedal, da tega ne prenesem, a si tako neverjetna, da ti sploh ne morem zameriti!

 

 

Na živce mi gre, ko se gledaš v ogledalo in mi kažeš napake. A misliš, da jih ne vidim? Seveda jih! Opazil sem celo, da imaš celulit, ki je v primerjavi s tvojimi grdimi Allstarkami naravnost seksi – zapomni si, da si z mesa in krvi, ne pa iz lesa!

 


Na živce mi gre, ko se mi ne oglasiš na telefon, ker si jezna name zaradi milijon bizarnih razlogov. To mi gre res na živce, a te imam vseeno rad in bom naredil vse, da dvigneš telefon, pa čeprav bom moral ob 3-eh ponoči pridit do tebe in te vreči s postelje!

 

 


Na živce mi gre, ko vedno spiš na moji strani postelje in jo imaš samo zase! A veš kaj? Noro pa te pogrešam, ko sem sam … pogrešam tvoje dotike, tvoje ''kradenje'' rjuhe in tvoje neumno ležanje, ki ga preprosto moraš imeti rad.

 

 


Na živce mi gre, ko si zaželiš čokolade in si potem tečna nase, pa name, ker veš da redi in je naj ''ne bi'' smela jesti. Takrat bi te najraje stepel! Ko bi le vedela, da si zame popolna, tudi, ko se bašeš s čokolado in si okoli ust umazana od njene kreme.

 

 

Na živce mi gre, ko se ličiš, si daješ na svoj obraz odvečno fasado, češ, da si potem še lepša … Kaj ti ni jasno?!? Nikoli ne boš podobna igralki, nikoli ne boš imela take postave kot jo ima tista pevka, ampak boš vedno imela nekoga, ki te občuduje, te ima rad tako kot si in te preprosto ljubi in bi zanjo naredil vse – ja, to sem jaz, tvoj največji oboževalec!

 

 

 

 V bistvu sem spoznal, da mi ne greš na živce ti, ampak si grem na živce SAM! Na živce si grem, ker te imam tako zelo noro rad, da me tvoje napake delajo še bolj norega nate. Ponosen sem, da sem s tabo in si moja. Vem, da te ne držim za roko, ko hodiva po mestu (ker nočem izpasti copata), ampak bi najraje kričal, da si moja in sem srečen, da te imam! Vem, da ti v družbi ne namenim prevelike pozornosti, ampak, ko me ne gledaš, te opazujem in sem tako hudičevo srečen, da te imam, da se mi kar meša! Vem, da ti premalokrat rečem, ''rad te imam'', a te imam tako zelo, da se mi zdi, da mi ne bi niti verjela, če bi iz mojih ust to slišala.

 

Jaz te nimam rad, tepka! Jaz te ljubim in pomeniš mi več, kot si misliš. Veš kaj se mi zdi bizarno? Da sem mogel zboleti, da sem se odločil, da ti izlijem čustva. Ti povem iskreno, zakaj? Ker sem mislil, da so mi šteti dnevi in ti ne bom nikoli mogel povedati, koliko si mi pomenila in kaj vse bi naredil zate. Da me boš prehitro pozabila in si našla fanta, ki ti bo to povedal večkrat na dan in me boš zaradi tega še lažje pozabila. Morda se bo slišalo grdo, ampak sem vesel, da sem zbolel in s tvojo ljubeznijo to premagal. Nikoli si nisem mislil, da bom pisal take osladne stvari, a očitno te življenje v to prisili. 

 


P.s.: Mala moja tečnoba, rad te imam in začni prosim nositi lepe ''čevlje!'' Aja, pa oprosti za grdo pisavo, ker ležim ;)

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del