Quantcast
Radio1_v_zivo


Boris Novak ostaja na čelu Pošte
| 16. 3. 2017 9:23
Odločali poslovni rezultati in vizija podjetja
Ključne besede:     Pošta    vodstvo    Novak
 Nadzorni svet je  Novaka in Filipiča podprl soglasno.
Nadzorni svet je Novaka in Filipiča podprl soglasno.

Predsednik NS Pošte Slovenije Aleš Groznik o odločitvi glede novega mandata za generalnega direktorja
PRENESI DATOTEKO
Predsednik NS Pošte Slovenije Aleš Groznik o odločitvi glede novega mandata za generalnega direktorja

Nadzorni svet Pošte Slovenije je na sinočnji  seji Borisu Novaku vendarle potrdil nov petletni mandat na čelu te države družbe. Kot je po seji nadzornikov povedal njihov predsednik Aleš Groznik, so pri odločanju upoštevali ustvarjene poslovne rezultate in vizijo razvoja podjetja. Ob tem je zanikal kakršnekoli pritiske na nadzorni svet.

Aktualni generalni direktor Pošte Boris Novak je namreč v zadnjem času pričel izgubljati podporo, ki so mu jo dali nadzorniki s povabilom h kandidaturi in potrditvijo triletnega poslovnega načrta. A malo pred pol osmo uro zvečer je pred novinarje stopil prvi nadzornik Groznik in sporočil, da bo Pošto še prihodnjih pet let vodil Boris Novak, član poslovodstva pa bo še naprej Vinko Filipič. Kandidate so presojali po dosedanjih poslovnih rezultatih in njihovi viziji razvoja Pošte. 

Groznik je povedal tudi, da so obravnavali vse kandidate, ki so posredovali svojo vizijo razvoja, o imenih pa ni želel govoriti, dodal je le, da je bilo kandidatov kar nekaj.

Nadzorni svet je sicer Novaka in Filipiča podprl soglasno, ob tem pa jasno opredelil nekatera pričakovanja.

Od poslovodstva med drugim pričakujejo, da bo do konca maja pripravilo končno verzijo strategije z jasnim akcijskim načrtom, v katerem bodo opredeljeni ukrepi, roki izvedbe in ekonomski učinki, pa tudi oblikovanje predloga vzpostavitve delovanja področja razvoja in raziskav, celostnega trženjskega pristopa, vzpostavitve mehanizma spremljanja profitabilnosti poslovnih odjemalcev ter preveritev smotrnosti obstoječih storitev.

Nadzorniki so se  seznanili še z nerevidiranimi rezultati lanskega poslovanja. Pošta Slovenije je ustvarila 237,6 milijona evrov prihodkov ter 10,1 milijona evrov čistega dobička, kar je 700.000 evrov več kot leto prej.


© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del