Quantcast
Radio1_v_zivo


NAJBOLJŠA URA ZA SEKS: Zagotovo seksata ob napačnem času!
Radio 1 priporoča | 18. 3. 2017 14:15
Privoščita si malce bolj začinjen ''posteljni zajtrk''
Ključne besede:     ura    seks    čas    najboljši    aktivnosti    dan    razpored    organiziranost
Zakaj ne bi enega hitrega ''usekala'' kar pred službo? ;)

Tvoje telo se skozi čas navadi na določene vzorce, ki jih ponavljaš iz dneva v dan in se nanje navadiš. Zjutraj vstaneš, potem greš v službo, prideš domov, sledi čas kosila, relaksacije, druženja in potem spanje. Kaj pa seks? No, če si do sedaj mislil, da je čas zanj le v poznih popoldanskih ali večernih urah, se motiš. Seks za dobro jutro je nekaj, kar je zagotovo najboljše, da telo funkcionira tako kot mora. Pa da ne bo pomote - tudi večkrat na dan si ga lahko privoščita ;)

 

 

 

6:00 - 9:00 ---> Dobro jutro, privoščita si petelinji zajtrk!

 

 

Saj si že slišal za petelinji zajtrk, kajne? To je t.i. izraz za seks, ki ga je dobro ''zaužiti,'' če se malce pošalimo, kar na tešče. Najboljši seks je namreč takrat, ko se s partnerjem zbudita. Nivo oksitocina, ki ga nekateri imenujejo tudi hormon ljubezni, je takrat na najvišjem nivoju in je telo najbolj razpoloženo za eno dobro popestritev. Čeprav se vama morda mudi v službo in imata en kup obveznosti, si en hiter seks pa le privoščita. Verjemita, da bo dan minil lažje, z veliko pozitivne energije in manj prepirov. Zvečer bosta zaspala objeta ali pa vajo le ponovila! Poskusita ;) 

 

 

9:00 - 12:00 --->  Tvoji možgani so sedaj v najboljši formi!

 

 

To je čas, ko je tvoja glava najbolj skoncentrirana, potrpežljiva in pripravljena na razmišljanje. Možgani so ob tej uri na najboljšem nivoju, zato jih izkoristi in naredi največ kar lahko. To je čas, ko si najbolj ustvarjalen in imaš možnost, da razvijaš nove ideje ter si zmožen rešiti bolj komplicirane naloge.

 

 

12:00 - 15:00 ---> Sedaj si kos, da se spopadeš z najtežjimi stvarmi v dnevu!

 

 

Hormon spanja, melatonina je sedaj na najmanjšem nivoju, zato si v tem času sposoben biti še najbolj produktiven in zmožen opraviti še težje naloge. Če imaš na delovnem mestu kakšne težave, se jih loti takoj in zagotovo jih boš lažje rešil. Tudi, če imaš težave v zvezi, je to najboljša ura za pogovor in reševanje sporov.

 

 

15:00 - 17:00 ----> Telo potrebuje počitek, zato si ga čimprej privošči!

 

 

Če kosilo zaužiješ prehitro, se pravi že okoli 12. ure, prehitro postaneš utrujen, brez moči in se celo malce poleniš. Skušaj pretentati možgane in kosilo zaužiti vsaj po 14:00 ali 15:00 uri in se potem sprosti ali zadremaj. Le 15 minut dremeža bo dovolj, da si nabereš nove energije. Zato pa pravijo, da je popoldanski počitek prav tako pomemben in ga le uvrsti v svoj urnik.

 

 

17:00 - 20:00 ---> Čas za lažje obveznosti, druženje 

 

 

Sedaj je čas, da počneš stvari za dušo in v katerih uživaš. Čas primeren za druženje s prijatelji, hišna ali vrtna opravila, šport, pripravo okusne večerje, razvajanje ...

 

 

 

20:00 - 22:00 ---> Sproščanje in relaksacija vabita!

 

 

Po 20. uri pa je običajno čas, ko se za večino ljudi, tiste najbolj aktivne stvari končajo (razen, če nimaš nočne službe). Telo se počasi umirja in pripravlja na počitek. Običajno je to čas tuširanja, pripravljanja stvari za jutrišnje obveznosti in za počitek na kavču ob ogledu dobrega filma.

 

 

 

Od 22:00 ure dalje ---> Če ne spiš dovolj, je to lahko posledica odvečnih kilogramov

 

 

Ponoči se v telesu poviša število obrambnih celic, ki te varujejo pred bakterijami in virusi. Odrasel človek potrebuje 7 - 8 ur spanca, zato je dobro, da se skušaš na to čimprej navaditi. Če imaš spanca premalo in slabo spiš, si bolj dovzeten za infekcije in bolezni. Če ne spiš dovolj se zgodi naslednje: stresni hormon kortizol sporoči telesu, da nekaj ni v redu in mu ukaže, da razporedi maščobne celice (največkrat tam, kjer se jih znebiš najtežje - trebuh in boki) Posledično pa zaradi slabega spanja tudi več ješ.