Quantcast
Radio1_v_zivo


Razvpiti Stephen Casiraghi spet na prostosti
| 10. 3. 2017 10:26
Kazen bi se mu iztekla avgusta 2019
Ključne besede:     Stephen Casiraghi    zapor    Dob

Na Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij so dopoldne potrdili, da je bil razvpiti Stephen Casiraghi na podlagi sklepa Vrhovnega sodišča RS včeraj zvečer odpuščen s prestajanja zaporne kazni iz Zavoda za prestajanje kazni zapora Dob.

Obsojenec je prestajal enotno kazen v višini 22 let in 11 mesecev, ki bi se iztekla avgusta 2019. "Obveščamo vas, da dodatnih izjav v predmetni zadevi ne bomo dajali," so še sporočili iz uprave za izvrševanje kazenskih sankcij. 

Spolno izživljanje nad avtoštoparko

Casiraghi je bil doslej večkrat obsojen zaradi različnih kaznivih dejanj. Med drugim leta 2010 na 17 let in osem mesecev zapora zaradi ugrabitve in spolnega izživljanja nad avtoštoparko, kar je zagrešil takoj za tem, ko so ga predčasno izpustili s prestajanja 11-mesečne kazni zaradi napada na fotoreporterja Dela in Slovenskih novic. Leta 2011 so ga obsodili še na 14 mesecev zapora zaradi poskusa napada na paznika v ljubljanskih zaporih na Povšetovi. Nato je dobil še pol leta zapora zaradi napada na pravosodnega policista in uničenja kopalnice v zaporu na Dobu.

Od države terja odškodnino

Casiragijev zagovornik Tomaž Toldi je za 24ur.com potrdil, da je lani septembra vložil zahtevo za varstvo zakonitosti, in sicer v zvezi z nepravilnim združevanjem kazni. Kot pravi, je šlo za vprašanje, kaj bi ga moralo pri seštevanju kazni upoštevati sodišče - različico kazenskega zakonika, ki je veljal v času Casiraghijeve storitve zadnjega kaznivega dejanja, ali spremenjeno različico zakonika, ki je veljala ob pravnomočnosti zadnje izrečene sodbe. Očitno je vrhovno sodišče ugodilo zahtevi odvetnika, da bi morali upoštevati zakonik iz časa, ko je storil kaznivo dejanje, pravi odvetnik Toldi.

Sicer pa naj bi v torek Casiraghi ponovno stopil pred sodnika, tokrat kot tožnik. Od države namreč terja plačilo odškodnine v višini 150.000. Narok je razpisan na Okrožnem sodišču v Mariboru. (pb, STA)

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del