Quantcast
Radio1_v_zivo


Marprom še s petimi novejšimi avtobusi
| 8. 3. 2017 11:30
Nova linija že v kratkem
Ključne besede:     Marprom    avtobus. linije
  Še letos načrtujejo nabavo treh dodatnih vozil.
Še letos načrtujejo nabavo treh dodatnih vozil.

Bernard Majhenič, direktor Marproma; o posebnostih novih avtobusov
PRENESI DATOTEKO
Bernard Majhenič, direktor Marproma; o posebnostih novih avtobusov

Mariborsko javno podjetje Marprom je  bogatejše še za pet novih avtobusov emisijskega razreda Euro 6 na dizelski pogon, ki jih je v 80 odstotkih sofinanciral Eko sklad. Kot je ob današnji predaji vozil povedal direktor Marproma Bernard Majhenič, bodo tudi v prihodnje posodabljali vozni park in poskrbeli za prenovo linij.

Posebnost petih novih avtobusov je dodatna oprema, saj so vsi opremljeni z brezžično internetno povezavo, povsem novim govornim napovednikom avtobusnih postajališč, novim sistemom napovedovanja postajališč preko TFT video monitorjev, v času poletne sezone na Pohorju pa bodo opremljeni tudi z nosilci za kolesa.

Po besedah direktorja Marproma so novi avtobusi pomembna pridobitev za njihovo podjetje, saj bodo omogočili izvajanje potnikom in okolju prijaznejših ter varnih prevozov. Z njihovo vključitvijo v vozni park bodo iz njega lahko izločili najstarejša vozila nižjih okoljskih standardov. Avtobusi so skupaj vredni dober milijon evrov.

Večinoma bodo vozili na liniji 6, s končno postajo pri Pohorski vzpenjači, ter na liniji 4, ki svojo pot zaključijo v Limbušu. Ob tem že nekaj časa napovedujejo prenovo nekaterih linij, za katere tudi Majhenič priznava, da zaradi pomanjkanja sredstev poteka prepočasi. Je pa danes napovedal uvedbo ene povsem nove linije že v kratkem.

Ker si bodo tudi v prihodnje prizadevali za kontinuirano posodabljanje voznega parka, še letos načrtujejo nabavo treh dodatnih vozil, pri tem pa upajo na poprejšnje spremembe uredbe o zelenem naročanju. S tem bi namreč lahko že v samem razpisu jasno opredelili energent, saj želijo nabaviti električne avtobuse, še štiri dodatna vozila pa nameravajo jeseni najeti.

Čeprav se je kakovost storitev v mariborskem mestnem prometu bistveno dvignila in se povečuje tudi število potnikov, pa je dejstvo, da ti še vedno ne koristijo javnega prevoza v dovoljšnji meri. Kot je povedal župan, so v ta namen že pred časom izdelali zelo natančno študijo prometnih navad, na podlagi česar prihaja tudi do sprememb voznih redov in linij.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del