Radio1_v_zivo


Na Gospodarskem razstavišču sejem DOM
| 7. 3. 2017 8:00
Vse za gradnjo ali prenovo predstavlja 580 podjetij iz 32 držav
Ključne besede:     sejem DOM    GR    Gospodarsko razstavišče
Sejem, ki se razprostira na 20.000 kvadratnih metrih površin, bo odprt do nedelje.

Gospodarsko razstavišče odpira vrata največjemu sejmu graditeljstva v regiji - sejmu DOM. Različne storitve in izdelke, sistemske rešitve in napredne tehnologije za dom, gradbeništvo in energijsko učinkovito stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, varovanje ter urejanje okolice na 20.000 kvadratnih metrih razstavnih površin predstavlja 580 podjetij iz 32 držav. Kot vsako leto bodo predstavljene tudi novosti v panogi.
Že ustaljeni ponudbi sejma so letos kot novost pridružili še kakovostne storitve izvajalcev, ki jih tudi s tega področja promovira portal VseStoritve.com. Uporabnikom zagotavljajo visoko kakovost. Portal VseStoritve.com v partnerstvu s prilogo Delo in dom, sejmom Dom ter Merkurjem podeljuje certifikate Priljubljen izvajalec storitev. Namen projekta je vzpostavitev večje transparentnosti na trgu storitev. Izpostavljajo tiste, ki so jih njihove stranke ocenile za dobre, zaupanja vredne izvajalce. Od vseh slovenskih izvajalcev za področja dom, gradnja, obnova je do sedaj prejelo certifikat Priljubljeni izvajalec storitev 93 podjetij. Desetim izmed njih, ki jih je pohvalilo največ strank in imajo odlično povprečno oceno, bodo na odprtju podelili posebno priznanje.

Brezplačna predavanja in nasvete za obiskovalce sta pripravila Gradbeni inštitut ZRMK ter svetovalna mreža ENSVET – Eko sklad. Prvi pokriva strokovno-tehnično področje, drugi pa področje kreditiranja in sofinanciranja okolju prijaznih naložb fizičnih in pravnih oseb. Neodvisni strokovnjaki svetujejo in predavajo v zvezi z gradnjo, prenovo, učinkovito rabo energije in obnovljivimi viri energije vse dni sejma od 10. do 18. ure. Na enem mestu bo mogoče pridobiti celovite informacije na konkretna vprašanja od postopkov pridobitve upravnih dovoljenj, nasvetov arhitekta in statika, projektov energetske prenove, trajnostnega ogrevanja in načrtovanja, gradnje ali prenove klasičnih, spomeniško zaščitenih, pasivnih in skoraj nič-energijskih stavb do bivalnega okolja in predstavitve zadnjih trendov oziroma novosti.

Nasveti o učinkoviti rabi energije (URE) in uporabi obnovljivih virov energije (OVE) svetovalcev mreže ENSVET bodo v pomoč pri vprašanjih, kako svoja sredstva učinkovito in dolgoročno ustrezno uporabiti pri gradnji ali obnovi hiše, stanovanja ali naprav, pri rabi energije ali bivalnem ugodju. Obiskovalcem sejma prav tako nudijo osnovne informacije, predvsem pa svetovanje o izvedbi ukrepov, pri javnih pozivih za sofinanciranje izvajanja ukrepov učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije na stanovanjskih stavbah.
Obiskovalce sejma vabijo, da s seboj prinesejo potrebne podatke o zgradbi, ogrevalnih napravah, porabi goriva, projekte, skice, ponudbe za izvajanje del in predračune. Skupaj s svetovalcem bodo težave osvetlili tako s teoretične kot tudi s praktične plati.

Na sejem ceneje:

v času HAPPY HOUR – znižana vstopnica 6 EUR v torek, sredo, četrtek in petek (7. do 10. marec) – od 13. do 16. ure, v soboto (11. marec) ) – od 18. do 20. ure, v nedeljo (12. marec) – od 16. do 18. ure. Nakup in vstop možen samo v času trajanja Happy Hour.V času HAPPY DAY (8. marec) – Obiskovalke imajo 8. marca enotno cenejšo vstopnico 6 EUR. Nakup in vstop možen le 8. marca.