Quantcast
Radio1_v_zivo


Celje postaja mesto smeha
| 2. 3. 2017 9:59
V SLG Celje se danes začenjajo Dnevi komedije
Ključne besede:     Dnevi komedije    SLG Celje    Tatjana Doma    Celje
 mame
Dneve komedije bodo začeli s predstavo Še vedno mame v izvedbi SiTi Teatra in Krekerja.

Tatjana Doma, selektorica festivala
PRENESI DATOTEKO
V tekmovalnem programu je osem predstav.
PRENESI DATOTEKO
Strokovna komisija bo nagradila najboljše.

V Slovenskem ljudskem gledališču Celje se bo danes ob 19.30 začel 26. festival Dnevi komedije. Na festival so letos slovenska gledališča prijavila 13 komedij, kar je manj kot prejšnja leta. Selektorica festivala Tatjana Doma pa je v tekmovalni program uvrstila 8 predstav.

 

Festival, ki bo potekal med 2. in 18. marcem, bo odprla komedija Še vedno mame Jere Ivanc v režiji Uroša Fürsta in izvedbi SiTi Teatra in Krekerja. Po otvoritvenem dnevu bo sledila glasbena igra Peter Kušter avtorjev The Tiger Lillies, Juliana Croucha in Phelima McDermota v režiji Ivane Djilas in izvedbi Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica. Otvoritveni konec tedna pa bodo zaključili v soboto z glasbeno komedijo Glorious! Petra Quilterja v režiji Krešimirja Dolenčića in izvedbi Drame SNG Maribor v sodelovanju z Opero SNG Maribor.

 

Drugi teden festivala se bo nadaljeval v četrtek, 9. marca, s komedijo Pasji dnevnik - Cucki CJ Johnsona v režiji Matjaža Latina in izvedbi Mestnega gledališča Ptuj. Naslednji dan si bo moč ogledati gledališko uprizoritev Butnskala Emila Filipčiča in Marka Derganca v režiji Vita Tauferja in izvedbi Prešernovega gledališča Kranj ter Slovenskega mladinskega gledališča. V soboto, 11. marca, bo sledila komedija Tarzan Roka Vilčnika - rokgreja v režiji Eve Nine Lampič in izvedbi SNG Drama Ljubljana.

 

Zadnji teden festivala se bo začel s komično dramo Razlogi za srečo Neila LaButa v režiji Mateje Kokol in izvedbi mariborske Drame. V petek, 17. marca, bo sledila še zadnja komedija tekmovalnega programa Žalujoča družina Branislava Nušića v režiji Igorja Vuka Torbice in izvedbo SLG Celje in Prešernovega gledališča Kranj.

 

V soboto, 18. marca, bo na sporedu zaključna slovesnost festivala s podelitvijo nagrad, obiskovalci pa si bodo lahko v spremljevalnem programu ogledali komedijo Jonas Jonasa Žnidaršiča v režiji Lada Bizovičarja in izvedbi Špas teatra. Nagrade bo podelila strokovna žirija, v kateri so letos dramaturginja Nika Leskovšek, režiser Jernej Kobal in direktor Pokrajinskega muzeja Celje Stane Rozman. Nagrade bodo podelili za žlahtno komedijo, žlahtnega režiserja, žlahtno komedijantko in žlahtnega komedijanta leta. Svojo predstavo pa bo izbralo tudi občinstvo.

 

SLG Celje in Mestna občina Celje sta ob tem razpisala javni anonimni natečaj za izvirno komedijo. Nagrado v višini 6000 evrov bruto bo podelila žirija, ki jo imenuje celjsko gledališče. Avtorji morajo besedila poslati do 30. septembra.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del