Quantcast
Radio1_v_zivo


Novo pismo župana
| 28. 2. 2017 11:38
Župan je za vzpostavitev azilnega doma, ampak pod pogoji mestnega sveta
Ključne besede:     Bojan Kontič    Boštjan Šefic    ministrstvo za notranje zadeve    azilni dom    Velenje
 Bojan Kontič
Župan Bojan Kontič je spet pisal državnemu sekretarju na notranjem ministrstvu Boštjanu Šeficu.

Velenjski župan Bojan Kontič je državnemu sekretarju na notranjem ministrstvu Boštjanu Šeficu poslal pismo, v katerem poudarja, da vzpostavitvi izpostave azilnega doma v Velenju sicer ne nasprotujejo, želijo pa, da so izpolnjene vse zahteve, ki so bili glede tega zapisane in potrjene na seji velenjskega mestnega sveta novembra lani. Velenjski mestni svetniki tako med drugim zahtevajo, naj vlada kvote prosilcev za mednarodno zaščito enakomerno razdeli po celotni Sloveniji. Prav tako velenjska občina od vlade zahteva, da se v izpostavi azilnega doma na območju Velenja lahko namesti do največ 30 prosilcev za mednarodno zaščito in da se nastani izključno ranljive skupine s posebnimi potrebami, ki so zaprosile za mednarodno zaščito. "Zgolj pod vsemi temi pogoji se strinjamo z vzpostavitvijo izpostave azilnega doma na območju Velenja," je v pismu zapisal Bojan Kontič.

 

Kontič je sicer prejšnji teden pozval državnega sekretarja na notranjem ministrstvu Boštjana Šefica, naj ne podpiše najemne pogodbe za azilni dom v Velenju. Krajani Krajevne skupnosti Stara vas, kjer naj bi uredili dom, namreč še vedno nasprotujejo vzpostavitvi azilnega doma. Po navedbah občine krajani prav tako nasprotujejo predstavitvi azilnega doma v prostorih krajevne skupnosti.

 

Ministrstvo za notranje zadeve je namreč ta mesec Mestno občino Velenje obvestilo, da so pogajanja z zasebnim lastnikom samskega doma v Velenju, kjer MNZ načrtuje izpostavo azilnega doma, v zaključni fazi, kar pomeni, da bodo lahko v kratkem pristopili k podpisu najemne pogodbe.

 

Civilna iniciativa Velenje je sicer prejšnji teden znova vložila tožbo glede vzpostavitve izpostave azilnega doma v Velenju. Za to so se odločili, ker Kontič tudi po razsodbi upravnega sodišča ni razpisal naknadnega referenduma o azilnemu domu.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del