Quantcast
Radio1_v_zivo


KAOS NA OSKARJIH: Prebrali in razglasili napačen film!
Radio 1 priporoča | 27. 2. 2017 6:56
Odprli kuverto in kipec podelili Deželi La La, namesto filmu Moonlight
Ključne besede:     oskarji    prireditev    napaka    kaos    zmeda
Jordan Horowitz producent filma Dežela La La: ''To ni šala! Moonlight je zmagovalec za najboljši film!''

V Los Angelesu je potekala že 89. prireditev Oskarjev. Vodil jo je Jimmy Kimmel, ki je poskrbel za zabaven in sproščen večer, dokler se ni zapletlo pri podeljevanju glavne nagrade - podelitev Oskarja za najboljši film. Cel večer je namreč kazalo, da bo zmagovalec film Dežela La La, saj je že osvojil šest kipcev, a se je žal pri sedmemu močno zalomilo.

 

 

Odprli napačno kuverto

 


Warren Beatty in Faye Dunaway sta odprla napačno kuverto.


 

Na odru je prišlo do velikega zapleta in hkrati kaosa, ko so razglasili Oskarja za najboljši film. Kipec sta podelila igralca Warren Beatty in igralka Faye Dunaway. Odprla sta rdečo kuverto in razglasila film Dežela La La za najboljšega. Vsi producenti in ustvarjalci filma so navdušeno prišli na oder, sprejeli kipec in začeli z zahvalnim govorom, ko je eden od nji opazil, da na listku piše, da je resnični zmagovalec film Moonlight. 

 

Najboljši film je tako postal film Moonlight, kipec za najboljšo žensko vlogo v filmu Dežela La La je prejela igralka Emma Stone, za najboljšo vlogo pa ga je dobil Casey Affleck.

 

 

Jordan Horowitz, producent filma Dežela La La, je takoj pograbil listek, stopil pred mikrofon in se javno opravičil, da niso zmagovalci oni, ampak ustvarjalci filma Moonlight.

 

 

Zgodila se je velika napaka, saj sta podeljevalca v roke prejela napačno kuverto. Ko jo je Beatty odprl, je na listu pisalo Emma Stone za Deželo La La, kar ga je izredno presenetilo, je pojasnil. Ni mogel dojeti, kaj bi to pomenilo, zato je zmedeno gledal Dunawayevo, ki je prav tako presenečeno gledala list papirja in prebrala tisto, kar je pisalo.

 

 

Producent filma Dežela La La Jordan Horowitz je opazil to napako in takoj na to opozoril, Beatty pa je to potrdil in kameram pokazal ime dejanskega zmagovalca. Takoj zatem so na oder prišli producenti filma Moonlight, ki govori o odraščanju temnopoltega homoseksualca. Vsi skupaj so se zahvalili za nagrado in večer je potekal naprej.

 

 

Ustvarjalci film Moonlight

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del