Quantcast
Radio1_v_zivo


Večni derbi Maribor Olimpija
| 24. 2. 2017 9:08
Posebni varnostni ukrepi za Viole in Green Dragonse
Ključne besede:     Derbi    NK Maribor    Olimpija
  Ob morebitnih kršitvah bo policija odločno in brez izjem ukrepala.
Ob morebitnih kršitvah bo policija odločno in brez izjem ukrepala.

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda
PRENESI DATOTEKO
Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda

Sobotna tekma med Mariborom in Olimpijo ima, kot običajno, za policijo elemente visokega tveganja. 

Kot je povedal Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi policijske uprave Maribor, tekma za policijo z vidika varnosti predstavlja dogodek visokega tveganja. Kot je že v navadi in običajno, bodo že pred tekmo izvajali posebne varnostne ukrepe. Organizator mora zagotoviti varen potek dogodka, policija pa bo poskrbela za varen prihod udeležencev na prireditveni prostor in odhod z njega. Ob morebitnih kršitvah bo policija odločno in brez izjem ukrepala, še napovedujejo na policijski upravi Maribor.


Visoko varnostno tveganje med drugim pomeni, da bo pri varovanju in morebitnem ukrepanju sodelovala tudi Posebna enota policije, mariborskim policistom pa bodo na pomoč prišli tudi pripadniki policijskih enot nekaterih drugih policijskih uprav. Ljubljanski policisti bodo tudi spremljali navijače Olimpije na poti proti Mariboru. Pristašev zeleno-belih bo v Mariboru tokrat zelo veliko, več kot tisoč.


V Mariboru bodo policijske enote na več mestih pripravile kordone, da bi preprečili izgrede, tudi pred stadionom bo policija poskrbela, da najbolj razgreti navijači ne bi izzvali neredov. Za policiste bo to zahtevno delo, saj navijači v Maribor ne prihajajo več z vlakom ali z več avtobusi v strnjeni koloni, kar je policiji vsaj nekoliko olajšalo nadzor. Zaradi poškodb avtobusov namreč večina slovenskih prevoznikov ne želi voziti navijačev, dogajalo se je že, da so navijaške skupine avtobuse najemale na Hrvaškem. Vendar, kot je poudaril Šadl, bo policija storila vse, da tekma mine brez izgredov in poškodb ljudi in premoženja.