Radio1_v_zivo


Revoz začel nočno izmeno
| 21. 2. 2017 17:15
V Novem mestu delo dobilo 300 ljudi, predvidoma 200 jih še bo
Ključne besede:     Revoz    nočna izmena    300 novih delavcev    plače
Nevenka Bašek Zildžović, vodja službe za stike z javnostjo
PRENESI DATOTEKO
o sporazumu glede plač

Napovedi se uresničujejo, konec tega meseca se bo začela proizvodnja novega – že tretjega modela clia, ki ga bodo izdelovali v novomeški tovarni. Obseg dela je zato povečan, že lani so v sodelovanju z Zavodom za zaposlovanje in dvema agencijama začeli iskati nove sodelavce tako na Dolensjkem, v Beli krajine in Posavju kot tudi na širšem območju do Ljubljane, Zasavja, Celja in ribniško-kočevskega območja.

 

V začetku bo nočna izmena delovala s polovično zmogljivostjo, a se bo ta predvidoma do poletja povečala, zato v Revozu nadaljujejo z zaposlovanjem novih sodelavcev, rabili jih bodo še okrog 200, je povedala vodja službe za odnose z javnostjo Nevenka Bašek Zildžović.

 

Pogajanja o plačah zaključena

 

Bašek Zildžovićeva pa je tudi potrdila, da so prejšnji teden s socialnimi partnerji podpisali sporazum glede plač za naslednja štiri leta in pojasnila, da »Sporazum za zagotavljanje konkurenčnosti 2017-2020« vsebuje zaveze vodstva, da bo podjetje dolgoročno zagotavljalo konkurenčnost poslovanja, motiviranost zaposlenih in zadovoljstvo kupcev.

 

Poleg tega pa za letos predvideva dvig plač za 20 evrov, kar velja tako za redno zaposlene kot tudi za delavce, ki delajo preko agencij. V nadaljevanju pa sporazum predvideva najmanj eno-odstoten dvig osnovne plače vsako leto do 2020. Prav tako je v sporazumu opredeljena posebna nagrada za projekt "clio 4" v višini 200 evrov, ki jo dobijo tako zaposleni kot agencijski delavci, za slednje velja, da morajo biti v tovarni vsaj pol leta. Vsi, ki ta pogoj izpolnjujejo, so nagrado v petek že prejeli, je še povedala Bašek Zildžovićeva.