Quantcast
Radio1_v_zivo


BREZ BESED: Na kraj pameti ti ne pade, s čim se ukvarja stara ženička!
Radio 1 priporoča | 22. 2. 2017 8:22
Mi bi vseeno raje 2x premislili, preden bi ji zaupali ...
Ključne besede:     kirurginja    starost    neverjetno    Rusija    operacija    delo
Alla je stara 90 let in še vedno opravlja delo, ki jo veseli!

Ko si v glavo prikličeš sliko 90-letne ženske, najprej zagledaš zguban obraz, sive lase, ukrivljeno telo, predpasnik, ruto in morda gugalnik v katerem sedi, štrika ali bere. No, to je popolno nasprotje tega, kar boš videl v tem članku in zagotovo ostal odprtih ust. Simpatična ženička namesto kuhalnice, vsak dan v rokah drži skalpel ter rešuje življenja.

 

 

 

 

Alla Ilyinichna Levushkina je 90-letna gospa, ki je pri svoji zavidljivi starosti še vedno aktivna in to na področju, ki zahteva popolno zbranost in skoncentriranost. Alla namreč še vedno dela kot kirurginja v eni izmed ruskih bolnišnic in je pri tem zelo uspešna. Majhna drobna ženička ti dan polepša že s tem, da je pri svojih letih polna energije, vedno nasmejana ter še vedno pripravljena delati.

 

 

 

 

''Če spadaš med tiste, ki so mnenja, da je starost ovira, da ne bi počel nekaj kar te veseli, potem se pošteno motiš,'' je prepričana Alla.

 

Kirurginja je že celih 67 let in to delo opravlja z velikim veseljem ter očitno še kar ne želi odnehati. Vsak dan z veseljem obleče uniformo in odide na delo.

 

 

 

 

 

Vsak dan še vedno opravi do 4 operacije, v življenju pa jih je opravila že preko 10.000. 

 

 

 

 

 

Alla je prepričana, da če nekaj opravljaš z voljo ter te to osrečuje, leta ne smejo predstavljati ovire. Delo kirurginje jo osrečuje, ji daje smisel življenja, zato ne vidi razloga, da bi odnehala in se upokojila.

 

 

 

 

V mladih letih, ko se je odločala za smer študija, je hotela postati geologinja, vendar se je čez čas navdušila nad medicino. Prebrala je namreč neko novelo o zdravnikih, ki jo je dobesedno očarala in navdušila. Odšla je na študij medicine v Moskvo, ga uspešno zaključila in čez čas postala kirurginja. 

 

 

 

 

Že celih 67 let se rokuje s kirurškimi instrumenti in rešuje življenja ljudi. Vesela je, da živi svoje sanje in hvaležna, da lahko kljub visoki starosti to še vedno opravlja.

 

 

 

 

Njene roke so še vedno stabilne in ji pri operacijah dobro služijo.

 

 

 

 

Alla je drobna, zelo majhna, a med sodelavci in pacienti spoštovana ter uspešna kirurginja.

 

 

 

 

Vsak dan z veseljem obleče uniformo, rokavice, si nadene kapo, čez obraz povezne zaščito ter se odpravi v operacijsko sobo.

 

 

 

 

Simpatična ženička Alla je brez moža in se ni nikoli poročila. Zanjo skrbi nečak in živi v stanovanju, kjer ji družbo dela 8 mačk.

 

 

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del