Quantcast
Radio1_v_zivo


7 zvezdnikov, za katere nisi vedel, da so bili begunci
Radio 1 priporoča | 22. 2. 2017 12:20
To so priljubljeni obrazi, ki so morali bežati iz svoje dežele
Ključne besede:     zvezdniki    begunci    Gloria Estefan    Mila Kunis    Iman    Rita Ora
Mila Kunis

Glede na to, da je begunska kriza že kar nekaj časa ena glavnih svetovnih tem, smo pripravili članek tudi o znanih beguncih, za katere morda niti ne vemo, da so imeli težko preteklost. 

 

Begunci so ljudje, ki so morali zapustiti svoje domove ozirmoa države, ker so bežali pred vojno, naravno katastrofo ali na splošno pred nevarnostjo. Danes je po svetu približno 65 milijonov beguncev, največ jih je zbežalo zaradi 2. svetovne vojne.

 

Kljub njihovi težki situaciji so nekateri veliko dosegli in ogromno prispevali družbi. 

 

 

#1 Pevka Regina Spektor je bila rojena v Sovjetski zvezi leta 1980. Njena družina se je iz Moskve preselila v Združene države Amerike, ko je bila stara 9 let.

 

 

 

#2 Ko je bila stara samo eno leto, je družina pevke in igralke Rite Ore zapustila Kosovo zaradi rasne nestrpnosti.


 

 

#3 Igralka Mila Kunis je leta 1991 iz Ukrajine prišla v Los Angeles zaradi verske nestrpnosti. Kunisova je židinja.

 

 

 

#4 Čeprav je bila M.I.A. rojena v Londonu, je njena družina zbežala na Šrilanko, ko še ni bila stara niti eno leto. Nato pa je državljanska vojna prisilila družino, da se izseli. Za kratek čas so se naselili v Indiji, nato pa prišli nazaj v London.

 

 

 

#5 Raper K'Naan je pobegnil pred državljansko vojno v Somaliji, ko je bil star 13 let.

 

 

 

#6 Latino pevka Gloria Estefan je bila rojena na Kubi, na vrhuncu hladne vojne. Njena družina je pribežala na Florido zaradi kubanske revolucije. Estefanova je ameriško državljanstvo dobila leta 1974, danes pa ima pod pasom že sedem grammyjev za svojo 4 desetletja dolgo kariero.

 

 

 

#7 Prvi temnopolti supermodel Iman je že kot otrok moral zapustiti svojo državo, saj sta se njena starša borila za neodvisnost Somalije. Najprej so se ustalili v Keniji, nato pa po ostalih koncih sveta. 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del