Quantcast
Radio1_v_zivo


Profilna slika na Facebooku veliko pove o tebi!
Radio 1 priporoča | 16. 2. 2017 13:11
1 slika = 1000 besed - kaj o tebi pove tvoja?
Ključne besede:     Facebook    profil    slika    karakter    osebnost
Kaj tvoja "profilka" pove o tebi?

Preden se odločiš, da spet spremeniš svojo profilno sliko na Facebooku, razmisli, kaj boš z njo sporočil/a, saj izbor profilne fotografije na Facebooku pove več o tebi, kot si morda misliš.

 

PORTRET - jasna fotografija osebe, ki pokaže cel obraz

 

Kaj pomeni: Ti si zrela oseba, ki je zadovoljna s svojim izgledom. V osnovi si precej dolgočasen. Če gre za avtorsko fotografijo, pomeni, da si narcis in karierist. Če je govora o avtoportretu, si malce dolgočasen. Če si v kopalkah na svoji profilni fotografiji, potem verjetno izgledaš seksi, vendar pa nisi prepričan čisto v to.

 

 

OD DALEČ - si zelo oddaljen od objektiva, da se ne vidi nobeden detajl obraza ali postave

 

Kaj pomeni: Ceniš svojo zasebnost in ne želiš, da katerakoli radovedna oseba ve, kako izgledaš. Verjetno si sramežljiv/a in zadržan/a do drugih vse dokler ne spoznaš ljudi bolje. Mogoče enostavno nočeš, da bi drugi videli tvoje pomanjkljivosti.

 

 

 

KADER ZELO OD BLIZU - blizu objektiva; vidi se samo del obraza ali postave

 

Kaj pomeni: Ljudem hočeš dati vedeti, da ne želiš, da te prepoznajo, vendar pa tako pravzaprav maskiraš v svojo pseudo-umetnost. 

 

 

OTROŠTVO - fotografija, ko si bil/a otrok

 

Kaj pomeni: Si tip osebe, ki misli, da je bilo v preteklosti vse boljše kot sedaj. Poslušaš isto glasbo, nosiš podobne obleke in obožuješ iste stvari kot takrat, ko si bil/a v gimnaziji ali na fakulteti. Verjetno se nikoli ne boš spremenil/a. Nisi veliko dosegel/a in bil/a si simpatičen/a kot otrok.

 

 

HIŠNI LJUBIMEC - slika običajno brez lastnika

 

Kaj pomeni: Če je v igri mačka - tisi ženska brez moškega, pes: ti si moški brez partnerke. Če imaš kačo, si najtsnik/ca, ki posluša death metal. Delfin pomeni, da preveč gledaš National Geographic.

 

 

SLIKA OTROKA - sam otrok

 

Kaj pomeni: Edina stvar, ki si jo dosegel/a je otrok. Nekoč si bil/a zabaven/a, imel/a si veliko prijateljev in pestro družinsko življenje, toda sedaj govoriš o plenicah, kašicah.

 

 

SLIKA POROKE - mlad/a, mladoporočenec/ka, poroka

 

Kaj pomeni: Želiš, da bi vsi vedeli, da si končno odrasel/a. Zresnil/a si se, ne žuraš več, zakon ti popolnoma zadošča in nimaš več toliko prijateljev. 

 

 

POP KULTURA - slika namišljenega lika, filmski plakat, slavna oseba

 

Kaj pomeni: Nimaš svoje osebnosti. Sebe in ostale definiraš po načinu zabave, pa naj gre za televizijo, glasbo, knjige. 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del