Quantcast
Radio1_v_zivo


Skoraj ob življenje zaradi kletvic?
| 14. 2. 2017 16:44
Nasilneža sprevrženega dejanja pri Podbočju ne obžalujeta
Ključne besede:     pretep    nasilje    Podbočje    poškodovani v smetni navarnosti
Boštjan Lindav z GPU ter Matjaž Štern in Robert Perc s PU Novo mesto
Boštjan Lindav z GPU ter Matjaž Štern in Robert Perc s PU Novo mesto

Moška, stara 20 in 29 let, ki sta včeraj ponoči skoraj do smrti pretepla 26-letnika – do takrat prijatelja, ki je že nekaj časa živel pri enem od njiju, in to prenašala po facebooku (FB), sta še vedno v policijskem pridržanju. Matjaž Štern, pomočnik vodje kriminalistične policije na Policijski upravi Novo mesto je danes povedal, da so o dejanju bili obveščeni z več klici uporabnikov socialnega omrežja, ki so zasledili posnetek na FB. Zelo kmalu so ugotovili kraj dogajanja in prijeli oba osumljenca, ki sta se nahajala kakšnih 150 m od kraja dogodka. Prijetju se nista upirala, Štern je potrdil, da sta bila oba nasilneža pod vplivom alkohola, ali še česa drugega, bodo pokazale kasnejše analize.

 

Sicer pa so kriminalisti v preiskavi ugotovili, da so se prijatelji družili, skupaj popivali, nakar je najprej prišlo do verbalnega nasilja, 26-letnik se je za tem s kolesom odpeljal, a se je kmalu vrnil. Prepir se je nadaljeval in stopnjeval, pretepeni je obležal na travniku nezavesten s hudimi poškodbami. V ljubljanskem Kliničnem centru se še vedno borijo za njegovo življenje. Čeprav je na posnetkih bilo videti, kot da ima ureznine, je Šter zatrdil, da nasilneža nista uporabila ničesar, ne noža ne kakšnega drugega predmeta.

 

Vzrok za tako krut obračun naj bi bile kletvice: »Beseda je dala besedo, najbolj mu je zameril preklinjanje njegove mame, potem se je nasilje samo stopnjevalo«. To je bilo mogoče razbrati tudi s posnetka, sicer pa bosta pravi motiv danes popoldne morda pojasnila preiskovalnemu sodniku. 29-letnika je policija že obravnavala za premoženjske delikte in za kazniva dejanja zoper življenje in telo, podanih je bilo kar nekaj ovadb, je še povedal Štern.

 

Po besedah Štera se osumljenca dejanja zavedata, kolikor se ga lahko. Ob zališanju policistov nista pokazala niti kančka obžalovanja, morda le strah pred kaznijo, grozi jima namreč do deset let zapora.