Quantcast
Radio1_v_zivo


Žrtev brutalnega pretepa pri Podbočju umrla
Uporabna vsebina | 14. 2. 2017 17:57
Napadalca sta bila alkoholizirana
Ključne besede:     Napad    policija    pretep    Krško
Osumljenega 29-letnika je policija že večkrat obravnavala.

Na Policijski upravi (PU) Novo mesto, kjer so danes predstavili prve ugotovitve nedavnega, na družbenem omrežju izpostavljenega pretepa pri Podbočju, motiva tega napada na 26-letnega moškega še niso ugotovili. Za zdaj so ugotovili, da naj bi do pretepa prišlo zaradi verbalnega spora ob popivanju. Žrtev napada je medtem umrla, so za STA potrdili na Policijski upravi Novo mesto. Po poročanju medijev bo tožilstvo spremenilo kaznivo dejanje v hujšo obliko.

Sprva naj bi osumljenca ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja posebno hude telesne poškodbe, a bo po poročanju medijev tožilstvo spremenilo kvalifikacijo kaznivega dejanja, saj je 26-letnik danes umrl v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana.

Pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto Matjaž Štern je na današnji novinarski konferenci povedal, da sta bila v ponedeljek prijeta osumljenca napada, stara 20 in 29 let, alkoholizirana. Pri pretepu, ki sta ga neposredno prenašala na družbenem omrežju, pa nista uporabila kakšnih predmetov ali orožja.

Osumljenega 29-letnika je policija že večkrat obravnavala zaradi premoženjskih kaznivih dejanj ter kaznivih dejanj zoper premoženje in telo. Zaradi tokratnega nasilja mu grozi eno- do desetletna zaporna kazen.

Kot je povedal Štern, so jih s PU Maribor v ponedeljek ob približno tretji uri zjutraj obvestili o anonimnem klicu, ki so ga nekaj kasneje s podobno vsebino prejeli tudi na policijski postaji Krško, in sicer, da "preko enega od socialnih omrežij spremljajo posnetek nasilja nad neznanim mlajšim moškim, ki naj bi imel prerezan vrat in se nad njim še kar izživljajo".

Policisti in kriminalisti so nato s pregledom posnetkov in zbiranjem obvestil ugotovili lastnika profila in mesto dogajanja. Policisti in reševalci pa so bili na kraju približno uro po prvem obvestilu. Ob prihodu na kraj so na travniku pri Podbočju, približno 150 metrov od dovozne poti, opazili ležečega mlajšega moškega, v bližini pa so izsledili še dva mlajša moška.

Ponoči so se družili v bližini kraja pretepa

Za ležečega 26-letnega moškega so ugotovili, da je močno poškodovan in okrvavljen po vsem obrazu in glavi, reševalci pa so ga nato odpeljali v novomeško bolnišnico in od tam v UKC Ljubljana.

Med preiskavo so še ugotovili, da so se osumljena in pokojnik ponoči družili v bližini kraja pretepa. Med pokojnikom ter enim izmed osumljenih je najprej prišlo do verbalnega in nato še fizičnega obračunavanja.

Po navedenem dogodku se je oškodovani odpeljal s kolesom, vendar se je kmalu vrnil, pri čemer se je verbalni spor nadaljeval in "v nadaljevanju prešel v brutalno fizično obračunavanje, v katerega se je vključil še drugi osumljeni". Napadalca sta pokojnika hudo pretepla in ga pustila ležati na travniku. Vse sta posnela na mobilni telefon in objavila na socialnem omrežju.

Policijska zahvala uporabnikom socialnih omrežij

Štern je še poudaril, da je razkritju dejanja in prijetju storilcev botrovalo predvsem prisebno in odgovorno ravnanje uporabnikov socialnih omrežij, ki so sporno vsebino takoj prijavili. Za omenjeno se je vsem zahvalil.

Pomočnik direktorja uprave kriminalistične policije Boštjan Lindav je opozoril, da se vse več kriminalitete širi v spletno okolje, vključno s posnetki kaznivih dejanj. Pooblastila policije so na tem področju omejena, je dodal in pojasnil, da je posnetek na družbenem omrežju povsem veljavno dokazno gradivo. (pb, STA)

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del