Radio1_v_zivo


Radio 1 priporoča | 20. 2. 2017 12:02
6 BIZARNIH SLUŽB: Morda boš končno spoznal, da je tvoje delo ZAKON!
Bi bil profesionalni ''porivalec'' ljudi?
Ključne besede:     služba    bizarno    smešno    svet
Kaj praviš na profesionalnega ''spalca?''

Sovražiš svojo službo in se vsako jutro z muko odpraviš od doma? No, morda boš ob prebiranju tega članka spoznal, da le nimaš tako slabe službe in se vsaj lahko pohvališ s tem, da si denar služiš z opravljanjem normalnega dela.

 

 

1. PROFESIONALNO UKVARJANJE S SPANJEM

 

 

 

 

Kako, prosim? Kje se prijavim za to delovno mesto? Bi najbrž od navdušenja rekel vsak, ki rad spi in mu spanec pomeni vse na svetu. Nekje po svetu to celo obstaja in ljudje opravljajo službo profesionalnega ''spalca.'' Ljudi, ki spijo uporabljajo za raziskave in različne študije, ki se tičejo spanja ter jih še dobro plačajo. Verjemi, da bi se tudi ti čez čas pošteno naveličal nenehnega ležanja - prepričani smo.

 

Spanje na delovnem mestu pri nas? Korak pred odpovedjo :)

 

 

2. PROFESIONALNI ''PORIVALEC'' 

 

 


 

 

Na Japonskem je vlada najela ljudi, ki porivajo ljudi v vlak in zagotovijo, da jih gre notri čimveč, saj s tem zapolnijo čimveč prostora. Zagotovijo, da so vlaki napolnjeni do konca, pa čeprav je treba včasih koga dobesedno poriniti.

 

 

3. VOHANJE KRAVJIH PRDCEV

 

 


 

 

Ne, to ni šala. Ljudje, ki so plačani za to, da ovohavajo kravje prdce imajo pomembno nalogo, saj morajo na podlagi vonja prepoznati ali je kravja hrana dobra in zdrava ali ne. 

 

 

4. VOHANJE ČLOVEŠKIH PAZDUH

 


 

 

Za opravljanje te službe, moraš prav tako imeti dober želodec. To so ljudje, ki testirajo dezodorante proti potenju. Po sliki sodeč, je vsak komentar odveč. 

 

 

 

5. OGREVALEC POSTELJE

 


 

 

Prispel si v hotel, v zimskem času in komaj čakaš, da se uležeš v toplo ter mehko posteljo, kajne? Čakaj malo, kako toplo? Nekateri hoteli po svetu, imajo namreč najete ljudi, ki ležijo v posteljah hotelskih sob, pred prihodom gostov in poskrbijo, da je postelja čimbolj mehka in topla.

 

 

 

6. PROFESIONALNI ŽALOVALCI

 

 


 

 

Pri nas to ni aktualno, drugod po svetu pa. Na nekaterih pogrebih lahko namreč opaziš človeka ali manjšo grupo ljudi, ki intenzivneje joka in sočustvuje kot ostali. Jokajo, smrkajo in si brišejo solze, bolj kot vsi okoli njih. Gre namreč za plačane žalovalce, ki jih najamejo svojci, ki imajo premalo sorodnikov, ki bi umrlega pospremili na njegovi zadnji poti in pokazali, da jim je mar. Najeti žalovacli tako z jokom prisilijo ostale, da potočijo kakšno solzo več in naredijo pogreb še bolj žalosten. Bizarno, ni kaj.