Radio1_v_zivo


Po Manziolijevem trgu vlekel truplo in ga odvrgel ob smetnjaku
| 13. 2. 2017 13:13
Osumljenec je 36-letni Izolan
Ključne besede:     Umor    Izola    policija
Policija bo o umoru več sporočila ob 13. uri.

Policija je zaradi umora ženske v središču Izole pridržala 36-letnega Izolana, ki je živel na istem naslovu kot žrtev, je pojasnil Igor Jurič s Policijske uprave Koper. Osumljenec je v priporu, glede na njegovo psihofizično stanje pa ga bodo verjetno hospitalizirali. Preiskava je še v polnem teku, zato policija ne daje veliko podrobnosti.

Po Manziolijevem trgu vlekel truplo

Operativno komunikacijski center je nekaj po 3. uri ponoči prejel klic občana, da je neznanec po Manziolijevem trgu vlekel truplo in ga odvrgel ob smetnjaku. Policijska patrulja, ki je prišla na kraj, je potrdila, da se tam nahaja truplo ženske, sledi vlečenja trupla pa so policiste pripeljale do stanovanja, kjer sta policista prijela osumljenca, ki jima je odprl vrata. Pri tem sta priči potrdili, da gre za isto osebo, ki je vlekla truplo, je v izjavi za medije pojasnil vodja sektorja kriminalistične policije Dean Jurič.

Osumljenec je 36-letni Izolan, ki je živel na istem naslovu kot žrtev, 53-letna ženska. Moškemu so odvzeli prostost in je trenutno v pridržanju. Glede na njegovo zdravstveno stanje pa ga bodo najverjetneje hospitalizirali v zdravstveni ustanovi, je dodal Jurič.

Truplo je bilo zavito

Na vprašanje, če je bil moški poškodovan, ali pa je razlog skorajšnje hospitalizacije njegovo psihofizično stanje na splošno, je Jurič odvrnil, da "govorimo na splošno, že zaradi psihičnega stanja osumljenega".

Ogled kraja še poteka, prve ugotovitve pa po njegovih besedah nakazujejo, da je ženska nesporno umrla nasilne smrti. Policijske aktivnosti bodo sicer potekale še dobršen del današnjega in torkovega dne. Jurič je pri tem sicer potrdil, da je bilo truplo zavito.

O morebitnem motivu za umor policija za zdaj še ne more govoriti, na vprašanje, ali je osumljenec dejanje priznal, pa je Jurič pojasnil, da zaradi njegovega psihičnega stanja komunikacija ni bila mogoča.

Po podatkih policije sta žrtev in osumljenec v stanovanju živela sama. 36-letnika so leta 2008 obravnavali zaradi kaznivega dejanja preprečitve ali napada na pooblaščeno uradno osebo, večkrat pa so ga v preteklosti obravnavali zaradi kršitev javnega reda in miru. (STA, pb)