Quantcast
Radio1_v_zivo


V Ljubljani med zimskimi počitnicami ...
| 13. 2. 2017 6:31
Ljubljanski javni zavodi med zimskimi šolskimi počitnicami pripravljajo raznovrstne programe
Ključne besede:     Ljubljana    počitnice    javni zavodi
Zimske počitnice so lahko tudi priložnost za ustvarjanje!

Kinodvor

V soboto, 25. februarja, ob 10. uri vabijo na pustni zajtrk pri Kinodvoru, v torek, 28. februarja, pa ob 11. uri na počitniško pustno projekcijo Willy Wonka in tovarna čokolade.

Od 1. do 3. marca se otroci, starejši od 9 let, lahko udeležijo tudi brezplačne počitniške delavnice lutkovnega animiranega filma Animirane pustne norčije. Leon Vidmar, avtor lutkovnega filma "Slovo", in animator Jaka Kramberger bosta na tridnevni delavnici v ospredje postavila animiranje lutk in eksperimentiranje s preobrazbami likov.

Prijave na delavnico sprejemajo na naslovu kinobalon@kinodvor.org, prednost pri prijavi imajo člani Kluba Kinobalon. Podrobnosti o počitniškem programu najdete na spletni strani www.kinodvor.org.

Ljubljanski grad


Na Ljubljanskem gradu v počitniškem tednu pripravljajo zabavne izzive in zanimive naloge, s katerimi bodo otroci spoznavali številne srednjeveške zgodbe, ki se skrivajo za mogočnimi grajskimi zidovi. In kdo ve, morda na tem razburljivem potovanju skozi čas srečajo še katerega od grajskih prebivalcev?!

Počitniško varstvo bo potekalo vsak dan od 7.30 do 16.30, namenjeno je otrokom od 6. do 12. leta starosti. Podrobnosti najdete na spletni strani www.ljubljanskigrad.si, prijave pa sprejemajo na e-naslovu petra.kucic@ljubljanskigrad.si ali po telefonu 306 42 04.


Pionirski dom


V Pionirskem domu bodo vsak dan od 7.30 do 16.30 potekale počitniške šole. Vabijo v glasbeno šolo (namenjena je otrokom, starim od 6 do 8 let) ter šoli animiranega filma in nemškega jezika, ki sta namenjeni otrokom starim od 7 do 11, oziroma 9 do 12 let. Podrobnosti preverite na www.pionirski-dom.si.

Lutkovno gledališče Ljubljana

V Lutkovnem gledališču pripravljajo celotedensko počitniško delavnico animiranega filma, ki bo potekala med 9. in 16. uro, namenjena pa je otrokom od 10. do 14. leta starosti.

V okviru delavnice animiranega filma se bodo otroci seznanili s procesom priprave, ustvarjanja, realizacije in postprodukcije animiranega stop motion filma. Zasnovali bodo zgodbo in likovno podobo ter posneli pravi film. Delavnico bo vodil Timon Leder, diplomant Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, ki aktivno deluje na področjih animacije, vizualnih komunikacij in dela z otroki.

Prijave sprejemajo na elektronskemu naslovu pr@lgl.si.

Mestna knjižnica Ljubljana

V enotah Mestne knjižnice v počitniškem tednu pripravljajo vrsto delavnic. Dopoldanske bodo potekale ob 10., popoldanske pa ob 17. uri. Podrobnosti o delavnicah so objavljene na spletni strani knjižnice.

Mala ulica

Tudi v Mali ulici bo pestro. V okviru počitniškega varstva, namenjenega otrokom od 1. do 4. razreda, pripravljajo drsanje, ogled kinopredstav in še marsikaj. Podrobnosti in prijave sprejemajo tukaj.

Mladi zmaji

Mladi zmaji med počitnicami v Mladinskih četrtnih centrih pripravljajo pustno in športno obarvan program. Izdelovali bodo pustne maske, pripravljali pustne jedi, poskrbeli za pustno ličenje obraza ter pripravili izbor "Naj maske" na zmajevem pustovanju v mladinskem centru v Črnučah. Odpravili se bodo tudi na nočno sankanje na Krvavec, nočni pohod z baklami na Rašico ter na drsanje v Tivoli.

Podrobnosti so objavljene na spletni strani Mladih zmajev.

Živalski vrt Ljubljana

Tudi v Živalskem vrtu pripravljajo celodnevne počitniške aktivnosti. Program bo potekal med 7.30 in 16.30, otroci pa bodo spoznavali življenje živali pozimi.

Delavnice so namenjene otrokom, starim od 7 do 11 let, podrobnosti najdete na spletni strani Živalskega vrta Ljubljana, za dodatne informacije pa lahko pišete na naslov enarocila@zoo.si ali pokličete 01 24 42 180.