Quantcast
Radio1_v_zivo


Prešernov dan v Ljubljani
| 6. 2. 2017 12:12
Brezplačen obisk ljubljanskih javnih zavodov s področja kulture in muzejev
Ključne besede:     Prešeren    8. februar    praznik    muzeji    ljubljanski javni zavodi
Ob 12. uri bo tradicionalni recital Prešernovih poezij.

Ljubljanski javni zavodi s področja kulture v sredo, 8. februarja, na slovenski kulturni praznik na široko odpirajo svoja vrata in vabijo k brezplačnemu obisku njihovih vsebin.

Ljubljanski grad vabi k brezplačnemu ogledu stalne razstave Slovenska zgodovina in filma o zgodovini gradu v Virtualnem gradu, obisku Lutkovnega muzeju ter ogledu Razglednega stolpa.

Udeležite se lahko tudi brezplačnih vodenih ogledov po Ljubljanskem gradu, po stalnih postavitvah Slovenska zgodovina in Lutkovni muzej ter Časovni stroj, na katerih vam bodo grajski vodniki zaupali številne zanimive in nenavadne zgodbe, ki se skrivajo za grajskimi zidovi.

V Mednarodnem grafičnem likovnem centru pripravljajo celodnevno dogajanje, vodstvo po razstavi Centri grafike: na presečišču znanja, vedenja in sodelovanja z znanim twitterašem Jako Železnikarjem in kustosom razstave Božidarjem Zrinskim, dopoldansko in popoldansko tiskanje majic na razstavi GREEN GO HOME ter poseben program za družine in otroke. Hkrati bo to zadnji dan za ogled razstav Centri grafike: na presečišču znanja, vedenja in sodelovanja in GREEN GO HOME.

V Mestni knjižnici Ljubljana bosta na kulturni praznik odprti enoti Bežigrad in Slovanska knjižnica, pripravljajo pa pravljico o Muci Copatarici, ki letos praznuje 60. obletnico prve objave, ogled razstave o ženskah, ki so ljubljanskim ulicam dale svoje ime, ter odprti oder branja poezije.

Omenjeni knjižnici bosta odprti od 8. do 15. ure, dodajmo pa še, da bodo novim članom ob tej priložnosti podarjali brezplačno enoletno članarino.

Na kulturni praznik svoja vrata odpirajo tudi Muzej in galerije mesta Ljubljana: v Bežigrajskih galerijah razstavljata Jaka Bregar in Štefan Planinc, v KC Tobačna 001 se predstavlja umetnica Milijana Babić, v Mestni galeriji pa je prav sreda zadnji dan, ko še lahko obiščete razstavo Ulaya Jaz drugi. V Galeriji Jakopič ne zamudite razstave vrhuncev opusa Toneta Lapajneta, v Galeriji Vžigalica pa skupinske razstave umetnic iz Celja: Pozdravi iz Celja. Ljubitelji zgodovine in dediščine vabljeni v Mestni muzej Ljubljana na razstavo o industriji, delu in kapitalu, ki so zaznamovali zadnjih 200 let življenja v Ljubljani, ter v Plečnikovo hišo.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del