Quantcast
Radio1_v_zivo


10 stvari, ki jih moraš vedeti o svoji krvni skupini!
Radio 1 priporoča | 3. 2. 2017 6:18
Še posebej pomembna je številka 8!
Ključne besede:     krvna skupina    kri    tip    skupina    osebnost
Tvoja krvna skupina pove marsikaj o tebi

Vsi vemo, da sta zdrav način življenja in zdrava prehrana, ki vsebuje veliko sadja in zelenjave, zelo pomembna za nas. Toda, ali si vedel, da ima tvoja krvna skupina prav tako pomembno vlogo, ko gre za tvoje zdravje? Obstajajo 4 krvne skupine: A, B, AB in 0, formirajo pa se že, ko smo v maternici.

 

Strokovnjaki pravijo, da ima vsaka krvna skupina svoje lastnosti, ki lahko vplivajo na našo težo, določene bolezni in celo osebnost. In ja, kar je najbolj pomembno - če poznaš karakteristike določene krvne skupine in se pravilno prehranjuješ, se bo tvoje zdravje izboljšalo. 

 

 

Tukaj je 10 stvari, ki jih MORAŠ vedeti o svoji krvni skupini: 

 

1. Krvna skupina in prehrana

 

Strokovnjaki pravijo, da so kemijske reakcije, ki se zgodijo v našem telesu tekom dneva in krvna skupina pomembni dejavniki, ko gre za prebavo in težo. Na primer: ljudje s krvno skupino 0 bi morali uživati hrano, ki je bogata s proteini, kot na primer meso in ribe! Ljudje s krvno skupino A sploh ne potrebujejo mesa za normalno funkcioniranje, ker je zelenjava bolj primerna za njih. Ljudje s krvno skupino B pa bi se morali izogibati in uživati več rdečega mesa! Ljudje s krvno skupino AB pa bi morali uživati več morske hrane in pustega mesa.

 

 

2. Krvna skupina in bolezni

 

Kako to deluje? Vsaka krvna skupina je drugačna, zaradi različne strukture antigenov na površju rdečih krvnih celic. To je tudi glavni razlog, zakaj je določena krvna skupina odporna na določeno bolezen. Zato je koristno, če poznaš svojo krvno skupino in se tako lahko izogneš marsikateri bolezni.

 

 

3. Krvna skupina in osebnost

 

DA, prav si prebral - tvoja krvna skupina lahko določa tvojo osebnost! Na primer, ljudje s krvno skupino 0 so ekstrovertirani, kreativni, socialni in samozavestni. Ljudje s krvno skupino A so miroljubni, umetniški, in zaupanja vredni. Ljudje, ki so predani svojim ciljem, močni in neodvisni so ponavadi ljudje s krvno skupino B. In ljudje s krvno skupino AB so zanesljivi, sramežljivi, odgovorni in radi poskrbijo za druge.

 

 

4. Krvna skupina in nosečnost

 

Si vedel, da imajo ženske z določeno krvno skupino večje možnosti, da zanosijo kot druge? Odgovor je DA, in glede na to, kar pravijo strokovnjaki, ženske s krvno skupino AB proizvedejo manj foliklov, ki spodbujajo rast hormonov, ki omogočajo, da ženske prej zanosijo.

 

 

5. Krvne skupine in stres

 

Stres je odvisen tudi od krvne skupine. Te je to presenetilo ali ne preveč? Krvna skupina A proizvede več kortizola - hormona stresa. Če poznaš koga, ki se zelo hitro razjezi, je to skoraj zagotovo oseba s krvno skupino 0. Še več, v njihovi krvi je več adrenalina kot pri ostalih, zato potrebujejo tudi več časa, da si opomorejo od stresa. 

 

 

6. Krvni antigeni

 

Krvni antigeni niso prisotni samo v krvi, ampak tudi v prebavnem traktu, od ust do črevesja, in celo v nosnicah ter pljučih.

 

 

7. Krvna skupina in trebuh

 

Nekaterih ljudi ne rabi skrbeti trebušna maščoba, ker jim bo njihova krvna skupina pomagala, da se je znebijo prej. Ljudje s krvno skupino A lahko hitreje in lažje prebavijo ogljikove hidrate, zato imajo ti ljudje zelo redko maščobo na trebuhu. Po drugi strani pa so ljudje, ki težje prebavijo ogljikove hidrate, recimo skupina 0, bolj nagnjeni k temu, da imajo maščobo na trebuhu. 

 

 

8. Krvna skupina in zakon

 

Preden se poročiš, preveri partnerjevo krvno skupino, ker ko bosta želela imeti otroke, je bolje da se nekatere krvne skupine ne mešajo. Strokovnjaki pravijo, da se tipa A in B ne bi smela mešati. Kar pa se tiče Rh faktorjev, je priporočljivo, da se Rh+ in Rh- ne mešata.

 

 

9. Krvna skupina in telovadba

 

Ljudje s krvno skupino A so bolj nagnjeni k stresu, zato je dobro, če izvajajo telovadne vaje, ki sproščajo. Priporočljivi sta joga in meditacija. Ljudje s krvno skupino B obožujejo izzive za njihovo telo in dušo, zato radi izvajajo aktivnosti za ravnotežje, kot na primer tenis, plezanje ali borilne veščine.

 

 

10. Krvne skupine in nujne situacije

 

To je zelo dobro, da si zapomniš - vedno je dobro imeti s seboj osebni dokument ali informacije, kot so: tvoje ime, priimek, naslov, telefonska številka in svojo krvno skupino. Če pride do kakšne nesreče, boš skoraj zagotovo potreboval transfuzijo krvi, te lahko ti lahko ti podatki rešijo življenje.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del