Quantcast
Radio1_v_zivo


Popravni izpit za slovenske rokometaše: Drevi s hrvaško reprezentanco
Uporabna vsebina | 28. 1. 2017 12:25
Trdno odločeni, da osvojijo svojo prvo kolajno na SP
Ključne besede:     Rokomet    svetovno prvenstvo    Slovenija    Hrvaška
Na sosedskem dvoboju bodo odločale malenkosti. FOTO: RZS

Pred slovensko moško rokometno reprezentanco je zadnje dejanje na letošnjem svetovnem prvenstvu v Franciji. V pariški dvorani Bercy jo drevi ob 20.45 čaka obračun za bronasto kolajno, na nasprotni strani igrišča pa ji bo stala Hrvaška.

Slovenski rokometaši so po četrtkovem polfinalnem porazu s Francozi s 25:31 trdno odločeni, da osvojijo svojo prvo kolajno na svetovnih prvenstvih in popravijo štiri leta star spodrsljaj, ko so na sklepnem turnirju v Barceloni izgubili tekmo za tretje mesto prav z drevišnjimi tekmeci.

 

Na sosedskem dvoboju bodo bržkone odločale malenkosti, Slovenija pa bi lahko izkoristila utrujenost svoje tradicionalne tekmice, ki je na petkovem drugem polfinalnem obračunu šele po podaljšku izgubila z Norveško s 25:28.

 


Drevišnjo tekmo v Parizu si bo ogledal tudi slovenski premier Miro Cerar in dva člana njegove ministrske ekipe: ministrica za izobraževanje znanost in šport Maja Makovec Brenčič ter minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

 V nedeljo se bodo za zlato kolajno pomerili francoski in norveški rokometaši, tekma pa se bo v osrednji pariški dvorani pričela ob 17.30. (STA, pb)