Quantcast
Radio1_v_zivo


Karierni sejem
| 27. 1. 2017 12:37
Sejem poklicev in izobraževanja
Ključne besede:     Tabor    MOM; Maribor
 V Mariborski dvorani Tabor poteka Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja.
V Mariborski dvorani Tabor poteka Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja.

V Mariborski dvorani Tabor poteka Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja, ki ga Mestna občina Maribor (MOM) organizira skupaj z Območno-obrtno podjetniško zbornico Maribor in Štajersko gospodarsko zbornico ter v partnerstvu s predstavnikoma ravnateljev osnovnih in srednjih šol v Mariboru. Namenjen je  osnovnošolcem in srednješolcem, ki izbirajo nadaljevanje svoje šolske poti.

Organizatorji vabijo vse učence osnovnih in srednjih šol, starše, učitelje in svetovalne delavce, da se danes do 18. ure, v Dvorani Tabor, udeležijo sejma, kjer jim bodo predstavljene možnosti poklicne prihodnosti.

Kam po končanem izobraževanju v osnovni ali srednji šoli, še posebej v času, ko Maribor postaja zanimiv za tuje vlagatelje z novimi zaposlitvenimi možnostmi? Na ta in podobna vprašanja bo pomagal odgovoriti Karierni sejem - sejem poklicev in izobraževanja, kjer bo na enem mestu ponujen pregled izobraževalnih programov, ki jih v Mariboru, Rušah in Slovenski Bistrici ponujajo srednje šole in Univerza v Mariboru. Šolam in univerzi se pridružujejo še podjetja, ki v mladih vidijo potencial in Zavod za zaposlovanje Slovenije Maribor.

Sejem bo zasnovan v kombinaciji predstavitve posamezne srednje šole skupaj s podjetjem, ki tovrstne kadre zaposluje. Obiskovalec bo na enem mestu dobil informacije o poklicih, izobraževalnih programih, videl prikaz poklicev v živo, spoznal možnosti štipendiranja in spoznal svoje potencialne delodajalce ali pa si našel prostor v dijaškem domu.

V prihodnih letih bodo organizatorji poskrbeli za to, da se bo Karierni sejem pred informativnimi dnevi nadgradil z namenom načrtovanja nadaljnjega izobraževanja ter svoje poklicne in karierne poti za vse osnovnošolce in dijake v regiji.

Foto: Facebook stran Univerza Maribor 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del