Quantcast
Radio1_v_zivo


V Ljubljani ta konec tedna Informativa in Arena mladih
| 25. 1. 2017 7:52
Gospodarsko razstavišče se bo 27. in 28. januarja prelevilo v mesto mladih
Ključne besede:     Informativa    Arena mladih    Gospodarsko razstavišče    mladi
Kot običajno bo Informativa tako mladim kot odraslim olajšala odločitev, kje naj nadaljujejo izobraževanje.

Gospodarsko razstavišče se bo 27. in 28. januarja prelevilo v pravo pravcato mesto vseh mladih. Poleg tradicionalnega vseslovenskega predinformativnega dne Informativa, bo prvič potekala tudi Arena mladih, sejem za prostočasne aktivnosti mladih. Tako bo Informativa točno dva tedna pred uradnimi informativnimi dnevi tradicionalno ponudila predstavitev več kot 250 različnih izobraževalnih programov srednjih šol in gimnazij, šolskih centrov, višjih strokovnih šol, fakultet in univerz, priložnosti za delo in študij v tujini, potekale bodo interaktivne predstavitve poklicev ter bogat spremljevalni program. Arena mladih bo predstavila življenjski slog mladih, možnosti za aktivno preživljanje prostega časa, šport in kulturo, potovanja in še in še. Dogodka se bosta uradno odprla z nastopom trenutno najbolj priljubljenega raperja Nipkeja in atraktivnim nastopom hiphop skupine Artifex.

NOVOSTI

Park tujine bo v letošnjem letu gostoval več kot 20 tujih izobraževalnih institucij in tako predstavil možnosti izobraževanja in zaposlovanja v tujini. Sodelujejo tako veleposlaništva kot tudi srednje in višje šole, visoke šole, fakultete, univerze, ki prihajajo iz Avstrije, Danske, Hrvaške, Francije, Madžarske, Nemčije, Španije, Švice, Rusije, ZDA in Kanade. Država partner letošnjega Parka tujine je Avstrija – Advantage Austria.

Znanstveni kotiček bo v času Informative razkrival kaj je elektromagnetni impulz in kako ga lahko nadzorujemo, kaj sta gravitacija ali magnetna privlačnost, opazovati bo možno stvari v lebdenju. Obiskovalci se bodo lahko udeležili zabavnih iger in zanimivih eksperimentov, ki jih pripravlja Antimuzej vsak dan v Avli Galerije.

Vstop na Informativo in Areno mladih je brezplačen. Več na www.informativa.si in www.dobimo.se.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del