Radio1_v_zivo


Na smučišču Globoki klanec lahko smučate po umetnem snegu
| 23. 1. 2017 11:35
Smučišče so namreč prvič umetno zasnežili
Ključne besede:     smučišče    Globoki klanec    Ivan Grašič    Sveti Tomaž
 Foto: Smučišče Globoki Klanec FB
Foto: Smučišče Globoki Klanec FB

Z zasneževanjem so začeli včeraj zvečer, in kot pravi Ivan Grašič, predsednik Smučarskega kluba Sveti Tomaž, tako tudi utišali vse dvomljivce. Smučišče, v dolžini 520 metrov, je bilo zgrajeno leta 1997 in je v celoti opremljeno za nočno smuko. Vlečnica je opremljena s sidri, progo pa urejajo s teptalcem snega.

Smučarski klub si od leta 2003 prizadeva urediti sistem zasneževanja, za kar imajo že urejeno vso infrastrukturo v dolini, v letošnjem letu nameravajo urediti še tri zajetja in črpališče. Pri zasneževanju so si tokrat pomagali z montažnim bazenom na vrhu hriba, vodo iz doline pa so vozili neprekinjeno celo noč. Tako so včeraj od 21. ure zvečer do sedme ure danes zjutraj na hrib pripeljali okrog 140 kubičnih metrov vode in naredili preko 300 kubičnih metrov snega.

V ugodni letošnji hladni zimi, ko temperature tudi čez dan ne poskočijo nad nič stopinj Celzija, pa je smučišče že dodobra zaživelo v minulih dneh. Ljubiteljem belih strmin namreč možnost smuke ponujajo ob popoldnevih med 17.30 in 21. uro. Smučišče je bilo že v minulih dneh dobro obiskano, nočna smuka pa bo mogoča tudi danes zvečer.