Quantcast
Radio1_v_zivo


Kaj o tebi razkriva tvoj mesec rojstva
Radio 1 priporoča | 23. 1. 2017 6:51
Poišči mesec, v katerem si rojen/a in odkrij, kakšen je tvoj značaj
Ključne besede:     Horoskop    mesec    rojstvo    karakter    osebnost
Mesec rojstva razkriva tvojo identiteto

Si vedel, da lahko poleg astroloških znamenj tvojo osebnost določi tudi na primer mesec, v katerem si rojen/a? Verjameš ali ne, dejansko obstaja znanost za tem. Mark Hamilton, znanstvenik za družbene vede na Univerzi v Connecticutu pravi, da si ljudje, ki so rojeni v istem mesecu, delijo nekatere lastnosti. Hamilton je naredil raziskavo, v kateri je zajel več kot 300 znanih z različnih področij. Izvedel je, da imajo tisti, ki so uspešni na določenem področju rojstni dan ob približno istem datumu. 

 

Spet druga študija z Univerze Yale je pokazala, da so tisti, ki trpijo za shizofrenijo, najverjetneje rojeni v zimskih mesecih. Kljub vsemu, še vedno nismo prepričani, kako meseci, v katerih smo rojeni, vplivajo na našo naravo, obstajajo pa določene korelacije. 

 

 

1. Januar

 

 

Ljudje, ki so rojeni v januarju, so delavni. So tudi zelo glasni pri zagovarjanju svojega mnenja in lahko so tudi zelo trmasti včasih.

 

 

2. Februar

 

 

Ljudje rojeni v februarju so zelo kreativni in odprti za nove stvari. Obožujejo intelektualne pogovore in so svobodnega duha.

 

 

3. Marec

 

 

Rojeni v marcu so zelo kreativni, ampak bolj zaprti vase. So nežni in prijazni.

 

 

4. April

 

 

Tisti, ki so rojeni v aprilu, imajo željo po adrenalinu. Velikokrat ukrepajo, preden razmislijo, zaradi česar večkrat zaidejo v težave.

 

 

5. Maj

 

 

Majske rože so zelo neodločne. Zelo zlahka jim postane dolgčas in vedno iščejo nove avanture in ljudi, s katerimi se ujamejo.

 

 

6. Junij

 

 

Ljudje rojeni v juniju so zelo empatični in ni jim vseeno za čustva drugih. Zelo radi razmišljajo o prihodnosti, si delajo plane in postavljajo cilje.

 

 

7. Julij

 

 

Julijski otročki so oboje - introvertirani in spontani. V sebi hranijo globoke in temačne skrivnosti, vendar po večini delujejo dobre volje.

 

 

8. Avgust

 

 

Tisti, ki so na svet pogledali avgusta, so rojeni vodje. Imajo metodološki pristop, zato je velikokrat njihovo življenje lahko togo.

 

 

9. September

 

 

Septembrski otroci veliko pričakujejo od drugih, kar lahko vodi do razočaranja. So tudi senzualni in prijazni ljudje.

 

 

10. Oktober

 

 

Rojeni v oktobru izžarevajo stabilnost. V življenju se nočejo soočati, celo bežijo pred tem in absolutno obožujejo svoje prijatelje. 

 

 

11. November

 

 

Novembrski otroci so zelo skrivnosti in ne marajo, ko jim nekdo govori, kaj bi morali početi. Imajo nekaj strahov in bodo brez težav skočili v neznano območje.

 

 

12. December

 

 

Tisti, ki so rojeni v decembru, so zelo radodarni. Vendar pa je njihov ponos njihova slaba stran. So zelo premeteni in zabavni.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del