Quantcast
Radio1_v_zivo


Šolar na smuči
| 17. 1. 2017 13:00
Brezplačno bo smučalo blizu 600 šolarjev
Ključne besede:     Akcija    Pohorje    Marprom
 Šolarje je z obiskom razveselil nekdanji vrhunski smučar Jure Košir.
Šolarje je z obiskom razveselil nekdanji vrhunski smučar Jure Košir.

Smučarski center Mariborsko Pohorje tudi letos sodeluje pri vseslovenski akciji Šolar na smuči, ki je tokrat namenjena otrokom četrtih in petih razredov osnovnih šol. Tako bo v našem smučarskem centru ta teden brezplačno smučalo blizu 600 šolarjev, mnogi od njih bodo na smuči stopili prvič. Danes jih je z obiskom razveselil nekdanji vrhunski smučar Jure Košir.

Akcija Šolar na smuči, ki je nastala s ciljem popularizacije smučanja med otroki, letos poteka od 16. do 20. januarja v smučarskih centrih Mariborsko Pohorje, Rogla, Cerkno, Krvavec in Vogel, pri njej pa sodelujejo tudi Smučarska zveza Slovenije (SZS), Zavod za šport RS Planica in Policija.

Namen akcije je, da se otroci brezplačno naučijo osnov smučanja in usvojijo pravila varnosti na smučiščih, vsi udeleženci pa prejmejo tudi spominsko diplomo in praktična darila.V javnem podjetju Marprom, ki upravlja žičnice in smučišča na Pohorju, smo znova podprli ta projekt, saj je bil minuli dve leti deležen zelo pozitivnih odzivov. Tokrat se bo v našem smučarskem centru do petka vsak dan preizkušalo na smučeh do 130 otrok iz severovzhodne Slovenije, za katere smo zagotovili brezplačne vozovnice, učitelje smučanja (v sodelovanju z Alpskim smučarskim klubom Branik in drugimi smučarskimi šolami), poligone itd. Še posebej je Mariborsko Pohorje v središču pozornosti v torek, 17. januarja, ko sta se šolarjem na snegu pridružila tudi ambasador akcije Šolar na smuči Jure Košir in predstavnik SZS Roman Šturm.

V Marpromu si želimo, da bi se šolarji, ki sodelujejo v tej akciji, pozneje vračali na pohorske strmine in nadgrajevali svoje smučarsko znanje. Zato bomo vsem udeležencem podarili kuponček, s katerim bodo starši ob nakupu dnevne vozovnice za Mariborsko Pohorje dobili še brezplačno vozovnico za otroke. »S takšnimi akcijami tudi spodbujamo mlade in njihove starše k aktivnemu preživljanju prostega časa in ohranjanju tradicije smučanja v Mariboru, kjer se smučišče izteče praktično v mesto,« je povedal direktor Marproma Bernard Majhenič. Vsem šolarjem je zaželel nepozabno in varno zabavo na belih strminah.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del