Quantcast
Radio1_v_zivo


Lekarna Ljubljana ima novo, že 50. enoto!
| 17. 1. 2017 9:51
Lekarna Vila Urbana je odprta
Ključne besede:     Lekarna Ljubljana    Vila Urbana
Prerez traku: župan Zoran Janković, Tina Oberski mag.farm. in dr.Marjan Sedej, direktor Lekarne Ljubljana

Lekarna Ljubljana je odprla svojo 50. enoto - Lekarno Vila Urbana na Poljanskem nasipu 10, ki bo poslovala v prostorih, velikih 240 m2. Z odprtjem nove enote Lekarna Ljubljana nadaljuje uresničevanje svojega poslanstva, tj. zagotavljanje lažjega dostopa do zdravil in ostalih izdelkov za podporo zdravljenja ter ohranitev zdravja. Lekarna Vila Urbana je sodobna lekarna, v kateri bodo štirje strokovni sodelavci svojim strankam zagotavljali visoko raven storitev in ponudbo kakovostnih izdelkov.

Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković je ob odprtju Lekarne Vila Urbana dejal, da je za center Ljubljane nova lekarna na Poljanskem nasipu velika pridobitev, saj bodo prebivalci tega dela mesta in tisti, ki so zaposleni v bližnji okolici, lahko kar najhitreje dostopali do zdravil in drugih izdelkov za dobro počutje ter do pomoči, ki jo nudijo strokovnjaki. Prepričan je, da bo nova enota Lekarne Ljubljana zelo dobro obiskana.

Tudi direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej je izrazil veliko zadovoljstvo ob odprtju 50. enote, saj meni, da je za prebivalce Ljubljane in njene okolice zelo pomembno, da z odpiranjem novih enot izboljšujemo dostop do zdravil. Predvsem glede na okoliščine in čas, v katerem se nova lekarna odpira, saj bo največje posledice sprememb, ki jih na področju lekarniške dejavnosti prinaša novi zakon o lekarniški dejavnosti, občutila ravno Lekarna Ljubljana, kot največji lekarniški zavod in nosilec razvoja lekarniške dejavnosti v Sloveniji. »Svoje poslovanje bomo morali prilagoditi rešitvam, ki niso dovolj premišljene, oz. so celo škodljive za celotno lekarniško dejavnost, in bodo vodile v manjše število novih enot ter s tem do slabše dostopnosti do zdravil, slabše kakovosti storitev in ponudbe v lekarnah,« je opozoril dr. Sedej. Lekarno Vila Urbana je označil kot novo lastovko, s katero nadaljujejo s svojim poslanstvom in iskanjem ustreznih rešitev, da bo izvajalcem lekarniške dejavnosti omogočen nadaljnji razvoj dejavnosti vsaj na dosedanjem nivoju, strankam pa zagotovljene strokovne storitve in ugodnosti.

Na prireditvi ob odprtju nove lekarne je Lekarna Ljubljana podarila Ljubljanskemu potniškemu prometu štiri defibrilatorje, ki bodo na mestnih avtobusih nepogrešljivi pri reševanju človeških življenj. Skupaj z do sedaj podarjenimi bo z njimi opremljenih že 14 avtobusov. En defibrilator pa je Lekarna Ljubljana podarila Občini Bloke.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del