Quantcast
Radio1_v_zivo


Tudi letos akcija Šolar na smuči
| 12. 1. 2017 8:47
Slovenski projekt smučarskega ozaveščanja šolskih otrok
Ključne besede:     Šolar na smuči    otroci    Krvavec    šport    sneg
Tudi letos bodo več kot 2000 otrokom omogočili brezplačno učenje smučanja

Akcija Šolar na smuči je slovenski projekt smučarskega ozaveščanja šolskih otrok. Akcija je nastala s ciljem popularizacije smučanja med otroci in vsako leto doseže zelo pozitiven odziv šol po vsej Sloveniji. V akciji vsako leto sodeluje več kot 2000 otrok, ki se s smučišč vračajo z novo življenjsko izkušnjo in iskrami v očeh, predvsem tisti, ki so se s tem športom srečali prvič, takšnih pa je kar polovica. Akcija namreč ponuja enkratno priložnost: učencem omogočijo brezplačen, voden smučarski dan na snegu na enem izmed smučarskih centrov, ki so vključeni v akcijo. V tej zimi bo akcija namenjena četrtošolcem in petošolcem, v terminu od 16. do 20. januarja.

V organizacijo akcije so poleg pobudnika in nosilca, smučarskega centra Krvavec (ASK Triglav in šola snežnih športov Krvavec), vključeni še smučarski centri Rogla (SD Unior Celje - Alpska šola), Mariborsko Pohorje (ASK Branik Maribor), Cerkno (SD Novinar) in Vogel (Alpinsport).

Partnerji pri organizaciji projekta so: Smučarska zveza Slovenije – alpske discipline, Zavod za šport RS Planica in Ministrstvo za notranje zadeve – Policija.

Ponosni ambasador akcije Šolar na smuči je nekdanji vrhunski smučar Jure Košir, ki bo na vsaki lokaciji enkrat aktivno prisoten na snegu. Obljubljeno pa je tudi, da se en dan zopet pridruži tudi častni pokrovitelj akcije, predsednik države, Borut Pahor.