Quantcast
Radio1_v_zivo


KDO BO KOGA: Prepiri, ki se jim pari ne morejo izogniti
Radio 1 priporoča | 12. 1. 2017 14:41
Nekatere teme sprejo še tako miroljubne partnerje
Ključne besede:     ljubezen    odnosi    moški    ženske    prepiri
Pa vidva? Se najdeta med temi prepriri? :)

Kljub temu, da nekateri pari vztrajno trdijo, da se prav nikoli ne skregajo, obstaja nekaj občutljivih tem, ki gotovo dvignejo pritisk še tako razumljivim ljudem.  Če trenutno še vedno živita v pravljici brez prepirov, je zato dobro, da se že zdaj sprijaznite s tem, da boste prej ali slej naleteli na eno od teh »min« - preberi, kako se jim lahko izogneš!

 

 

»Nikoli ne počneva tistega, kar si jaz želim!«

 

Ne glede na to, kako zelo dobro se ujameta, verjetno ne delita prav vseh interesov. Medtem ko se on poklapano vleče za njo iz trgovine v trgovino in ob tem preklinja kot furman, si ona zabaven sobotni večer gotovo predstavlja drugače kot vrček piva v njegovem najljubšem lokalu ob gledanju nogometne tekme druge slovenske lige.

 

 

Rešitev te težave, ki napaja veliko sporov, je pravzaprav povsem preprosta: namesto, da se kregata o tem, česa nekdo ne želi početi, raje poiščita stvari, ki zanimajo oba in to počnita večino časa. Pazita le, da bosta enakopravno odločala o tem, kdaj bi počela kaj.

 

 

»Zakaj kar naprej gledaš telefon?«

 

Nekateri ljudje to počnejo zato, ker morajo stalno nekaj »vrteti« po rokah, drugi so od telefona že nekoliko odvisni in raje strmijo v ekran, kot da bi se pogovarjali s partnerjem. V vsakem primeru ne sodeluješ v pogovoru in dolgočasiš sogovornika – razmisli, zakaj tako težko odložiš telefon in se ga skušaj vsaj med pogovorom s partnerjem znebiti. Tako si boš prihranil/a popolnoma nepotrebno prepiranje.

 

 

 

»Ta prijatelj slabo vpliva nate.«

 

Gotovo ima vsak od vaju vsaj enega prijatelja ali prijateljico, ki ga drugi ne mara. Saj veš, tisti prijatelj, ki se nikakor ne želi sprijazniti z dejstvom, da je odrasel in »eno pijačo« hitro spremeni v popivanje do jutra ali tista prijateljica, ki zaradi ljubosumja sabotira vajino zvezo.

 

 

Ko vaju naslednjič zanese na spolzki teren pogovora o nepriljubljenih prijateljih, globoko vdihni in razmisli, kaj partnerja resnično moti na tvojem prijatelju. Gotovo negodovanje spodbuja strah pred tem, da te izgubi.

 

 

»Nikamor več ne greva!«

 

Ti prepiri so še posebej pogosti pozimi, še posebej, če je eden od partnerjev bolj zapečkarske narave. Ob lepem vremenu se še nekako spravi ven; mraz, tema in dež pa ga gotovo prikujeta pred televizor. Tudi tukaj je potrebno obojestransko razumevanje: če si  aktivne narave, skušaj razumeti, da so nekateri ljudje bolj občutljivi na vremenske spremembe; če pa si ti tisti, ki bi zimo najraje prespal kot medved, pa razmisli o tem, da se tvoj partner med 4 stenami lahko počuti ujet.

 

 

Rešitev je preprosta: vsaj enkrat tedensko se skupaj spravita iz stanovanja – pri tem lahko izbereta aktivnosti, ki bodo zadovoljile oba: obisk kina, savne, večerja, …

 

»Ne znam brati misli!«


Ob ta kamen prepirljivosti se gotovo slej ko prej spotakne vsak par. Lahko gre za malenkosti, ko pozabimo posebej omeniti, ali želimo iz trgovine polnomastno ali lahko mleko, ali pa za veliko večjo stvar, kot je igranje lažne skromnosti v upanju, da nas partner vseeno preseneti. Saj poznate tisto: »Joj, kje pa, za Valentinovo si ničesar ne želim … «

 

 

V tem primeru se mora v roke vzeti oseba, ki od partnerja več kot očitno preveč pričakuje. Čeprav misliš, da sta tako zelo povezana ali da te tako zelo dobro pozna, kot kaže ne ve, kaj točno se ti plete po glavi. A to še ni razlog za prepir – nekateri pač ne znajo brati subtilnih znakov ali ne posvečajo veliko pozornosti detajlom. Naslednjič svojo energijo raje vloži v razlago, kaj si želiš, namesto v prepir.

 

 

»Zakaj si še vedno v stiku z bivšim/bivšo?«

 

Ohranjanje stikov z nekdanjimi partnerji je vedno pereča tema, ki pa jo je prav tako potrebno gledati iz dveh zornih kotov. Nekatere zveze temeljijo na močnem prijateljstvu in se v tem tonu tudi zaključijo, zato ohranjanje vezi ni problematično medtem ko so druge pravi vulkan strasti, ki

 

 

Če ti partner očita ohranjanje stikov z bivšo ali bivšim, se skušaj postaviti v njegovo ali njeno kožo: najverjetneje se razburja zato, ker se počuti negotovo in se boji, da te bo izgubil/a.