Quantcast
Radio1_v_zivo


KELTSKI HOROSKOP: S katerega drevesa si padel?
Radio 1 priporoča | 3. 1. 2017 11:30
Preveri, kateremu drevesu pripada tvoj datum rojstva
Ključne besede:     keltski horoskop    drevo    zanimivo
Keltski horoskop te poveže z naravo

Pred tisočletji so keltski duhovniki razvili zapleten, a natančen astrološki sistem, ki je temeljil na naravnih ciklih in lunarnih mesecih. Njihov zodiak, ki ljudem pripisuje lastnosti 21 dreves, je še danes zelo priljubljen, nekateri pa nanj prisegajo še raje kot na klasičen horoskop!

 

Preveri, kateremu drevesu pripada tvoj datum rojstva in preberi, kakše lastnosti si "podedoval" od svojega drevesa!

 

1. - 11. 1. - jelka

12. - 24. 1. - brest

25. 1. - 03. 2. - platana

4. - 8. 2. - topol

9. - 18. 2. - smreka

19. - 28. 2 - bor

1. - 10. 3. – vrba žalujka

11. - 20. 3. - limona

21. 3. - hrast

22. - 31. 3. - lešnik

1. - 10. 4. –  nešplja

11. - 20. 4. - javor

21. - 30. 4. - oreh

1. - 14. 5. - topol

15. - 24. 5. - kostanj

25. 5. - 3. 6. - jesen

4. - 13. 6. - grm

14. - 23. 6. - figa

24. 6. - breza

25. 6. - 4.  7. - jablana

5. -  14. 7. - jelka

15. - 25. 7 - brest

26. 7. - 4. 8. - platana

5. - 13. 8. - topol

14. - 23. 8. - smreka

24. 8. - 2. 9. - bor

 3. - 12. 9. – vrba žalujka

13. - 22. 9. - limona

23. 9.  - oljka

24. - 3. 9. - lešnik

4. - 13. 10. – nešplja

14. - 23. 10. - javor

24. 10. - 11. 11. - oreh

12. - 21. 11. - kostanj

22. 11. - 1. 12. - jesen

 2. - 11. 12. – grm

12. - 21. 12. - figa

22. 12. - bukev

23. - 31. 12. – jablana

 

Jablana

Običajno so vitki, karizmatični, všečni in privlačni. Njihov videz je prijeten, radi se spogledujejo. So avanturisti, znajo poslušati, vedno so zaljubljeni, hočejo ljubiti in biti ljubljeni. So zvesti, nežni in zelo radodarni. Nadarjeni so za znanost, živijo za danes - so brezbrižni filozofi, ki znajo razložiti tudi zapletene stvari.

Njihova "supermoč": Ljubezen

 

 

Jesen

So izjemno privlačni, veselijo se življenja, so impulzivni in poželjivi. Ne ozirajo se na kritike, so zagnani, inteligentni in nadarjeni. Radi izzivajo usodo, včasih so nekoliko egoistični. Lahko jim zaupamo, so dobri ljubimci, a pri njih včasih pamet prevlada nad srcem. Zveze jemljejo zelo resno.

Njihova "supermoč": ambicioznost

 

Bukev

 imajo izražen dober okus, skrbi jih njihov videz, materialisti, dobro organizirajo življenje in kariero, ekonomični, dobri vodje, ne podajajo se v nepotrebno tveganje, so mladostni, polni energije, najboljši življenjski partnerji, zelo skrbijo za svojo kondicijo in linijo z dietami, športom, itd.

Njihova "supermoč": ustvarjalnost.

 

Breza

Veselijo se življenja, so privlačni, elegantni, ljubeznivi, zadovoljni. Ne marajo ničesar, kar je pretirano in ne prenesejo vulgarnosti. Obožujejo življenje v naravi in miru. Niso pretirano strastni, so precej izobraženi, ne pretirano ambiciozni, znajo napraviti mirno, zadovoljno atmosfero. 

Njihova "supermoč": inspiracija

 

 

Smreka

Običajno so zelo lepi in ljubijo razkošje. So dobrega zdravja, niso sramežljivi, radi gledajo na druge zviška. So samozavestni, odločni, nestrpni, radi vplivajo na druge. Imajo mnogo talentov, so optimistični, čakajo pravo ljubezen, sposobni so sprejemati hitre odločitve.

Njihova "supermoč": varnost.

 

Kostanj

So izjemno lepi, ne marajo pritiska, so pravični, veselijo se življenja. So rojeni diplomati, a v družbi občutljivi, pogosto negotovi. počutijo se, da jih nihče ne razume. Resnično ljubijo samo enkrat, imajo težave pri iskanju pravega partnerja. 

Njihova "supermoč": iskrenost

 

Platana

So močni, mišičasti, odgovorni, življenje zajemajo z veliko žlico. So zadovoljni, optimistični, a tudi lakomni na denar in priznanja. Sovražijo osamljenost, so strastni ljubimci, katerim nikoli ni dovolj. Pogosto so verni, večkrat prizadeti, nestalni, pedantni in brezbrižni. 

Njihova "supermoč": zvestoba.

 

 

Brest

Imajo prijetno postavo in dober okus. Ko jim kaj ni všeč, to glasno povejo, nagnjeni pa so tudi k temu, da tujih napak ne oproščajo. So veseli, radi vodijo, neradi komu pripadajo, radi odločajo namesto drugih. So pravi in iskreni partnerji, plemeniti, radodarni, imajo dober smisel za humor.

Njihova "supermoč": plemenitost.

 

Figa

So zelo močni, samozavestni, neodvisni, ne dovolijo prerekanja in ugovorov. Ljubijo življenje, družino, otroke in živali, so pravi "družabni metuljčki". So zabavni, ljubijo brezdelje, nadarjeni so za praktično delo, so inteligentni. 

Njihova "supermoč": občutljivost.

 

Jelka

Imajo dober okus, so pošteni, izobraženi, ljubijo vse, kar je lepo. So polni občutkov, trdoglavi, znajo biti egoistični, vendar poskrbijo za svoje bližnje. So zelo zadovoljni in nadarjeni, imajo mnogo prijateljev, pa tudi sovražnikov, lahko jim zaupamo. 

Njihova "supermoč": skrivnostnost.

 


 

Lešnik

So šarmantni, a skromni, znajo pustiti vtis, hkrati pa so tudi občutljivi. So polni razumevanja, sledijo svoji predstavi o pravičnosti in so pogosto v prvi vrsti boja za socialne pravice. So zapleteni ljubimci, iskreni, tolerantni partnerji. 

Njihova "supermoč": posebnost.

 

Grm

Skrbijo za svoj videz in kondicijo, imajo dober okus, niso egoisti. Čeprav živijo zelo disciplinirano življenje, si ga radi naredijo čim bolj prijetno. Od partnerja zahtevajo priznanje in prijateljstvo, sanjajo o neobičajnih ljubimcih. Redko so zadovoljni s svojimi občutki, ne verjamejo skoraj nikomur, vedno dvomijo v svoje odločitve, so zelo občutljivi. 

Njihova "supermoč": dober okus.

 

Limona

Življenjske spremembe so zanje mučne. Sovražijo spore in prerekanje, pa tudi stres in najverjetneje tudi svojo službo. Ne marajo dolgočasja in udobnosti, so blagi in popustljivi, žrtvujejo se za prijatelje. So zelo nadarjeni, a niso dovolj ambiciozni, da bi svoj talentu še izboljšali. Stalno tarnajo in kritizirajo, zelo so ljubosumni, ampak zvesti. 

Njihova "supermoč": slutnja, dvom

 

Javor

So neobičajne osebe, pri katerih je močno opazna moč izražanja in originalnost. So bojazljivi in zadržani, ljubijo slavo, so ponosni, zaverovani vase, vedno željni novih znanj in izkušenj. Včasih znajo biti živčni, imajo dober spomin, lahko se učijo, navadno imajo zapleteno ljubezensko življenje, radi vplivajo na druge. 

Njihova "supermoč": neodvisnost.

 

 

Hrast

So robustne narave, močni, neodvisni, nepopustljivi, a tudi občutljivi. Ne marajo nikakršnih sprememb, z nogami stojijo trdno na tleh, držijo se dejstev, enostavno ne razmišljajo, temveč delujejo. 

Njihova "supermoč": hrabrost.

 

Oljka

Radi imajo sonce, toploto in lepe občutke. So razumni, tolerantni in polni razumevanja, izogibajo se nasilju. So vesele in mirne narave, imajo izražen občutek za pravico. So občutljivi, izobraženi, niso ljubosumni, radi rišejo, radi so v družbi izobraženih ljudi.

Njihova "supermoč": modrost.

 

Bor

Radi so v prijetni družbi, so dobri spremljevalci, ki znajo življenja bližnjih narediti še bolj prijetna. So zelo aktivni in vzdržljivi. Hitro se zaljubijo, a prav tako hitro se tudi vdajo in  izgubijo zanimanje. Preden najdejo idealnega partnerja jih kar nekaj zaupajo, svojemu "pravemu" pa verjamejo. So zaupljivi in praktični. 

Njihova "supermoč": izjemnost

 

Topol

Njihova največja težava je to, da ne verjamejo vase. Da bi se lahko sprostili in odprli, potrebujejo vzpodbudo in prijetno okolje, zato jih hitro spregledamo. Zaradi negotovosti so pogosto sami. So umetniške duše, dobri organizatorji, a nekoliko nagnjeni k filozofiranju. V vsako situacijo se vživijo, zveze jemljejo zelo resno. 

Njihova "supermoč": negotovost.

 

Nešplja

So šarmantni, veseli, vedno dajo vse od sebe, radi so opaženi, a pri tem niso egoisti. Ljubijo življenje, premikanje, nemir - tudi krize. Hkrati so odvisni in neodvisni, imajo dober okus, so strastni umetniki, ki jih vodijo čustva. So tudi dobri spremljevalci, saj se ne predajo. 

Njihova "supermoč": znajo prisluhniti.

 


 

Oreh

Neodvisni, čudni in polni kontradiktornosti, pogosto egoistični, agresivni, velikodušni, izobraženi, nepričakovano reagirajo, spontani, neomejeno slavoljubje in ambicije, niso fleksibilni, težki in čudni partnerji, drugi jih redko ljubijo, a se jim pogosto čudijo, dobri strategi, zelo ljubosumni in strastni, ne delajo nikakršnih kompromisov. 

Njihova "supermoč": strast.

 

Vrba žalujka 

Čudoviti, a zelo melanholični, privlačni, zelo poduhovljeni. Ljubijo vse, kar je lepo in okusno, ljubijo potovanja, so sanjači, neumorni, zapleteni in iskreni. Nanje se  lahko vpliva, a je z njimi težko živeti. So poželjivi, imajo dobro intuicijo, trpijo zaradi ljubezni, a včasih najdejo partnerja, na katerega se lahko naslonijo. 

Njihova "supermoč": melanholičnost

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del