Quantcast
Radio1_v_zivo


MJAV: Top nasveti za odpravo nadležnega mačka!
Radio 1 priporoča | 1. 1. 2017 6:01
Nad nekaterimi nasveti boš morda presenečen ;)
Ključne besede:     maček    nasveti    odprava    nadležno    glavobol    slabost
Reci mačku ADIJO!

Za tabo je najdaljša noč v letu in sedaj je nastopil čas, ko se bo treba boriti z njim - mačkom ali morda celo tigrom.

Spopadati se moraš z bolečo glavo, občutljivim želodcem, utrujenostjo, slabostjo in celo občutljivostjo na hrup. Meje normale so bile prekoračene in v novo leto si vstopil na zelo ''tekočem.''

 

Za obžalovanje je prepozno, zato se raje loti teh nasvetov ;)

 

 

1. VODA, VODA IN ŠE ENKRAT VODA!

 

 

 

 

Zaradi alkohola je tvoje telo dehidrirano in tvoja najboljša prijateljica je v tej situaciji voda. Pij jo počasi in po malih požirkih, da ti ne bo slabo. Dobro pa je, da piješ vodo že med samim pijančevanjem in sproti preprečuješ, da bi se te drug dan lotil maček.

 

 

2. BELUŠI 

 

 

 

 

Beluši so top zadeva, saj pomagajo pri hitrejši razgradnji alkohola v krvi. V raziskavi iz leta 2009 so raziskovalci ugotovili, da aminokisline v beluših povečajo hitrost celic, ki delajo na razgradnji alkohola. S tem se prepreči škoda, ki v tvojem telesu nastane zaradi strupenih stranskih učinkov.

 

 

3. MASTNA HRANA

 

 

 

 

Mastna hrana je res nezdrava, a ko se spopadaš z mačkom je zelo priporočljiva. Ko si ''zmačkan'' je hrana bogata z maščobami pravi odgovor za tvoje telo. 

 

 

4. BANANE

 


 

 

Odlično sredstvo v boju proti mačku. Enostavno pojej banano ali dve, če pa si pri volji si naredi napitek. Banane so polne kalija, ki si ga prejšnji večer veliko izgubil. Ne pozabi potem banane poplakniti z veliko vode.

 

 

5. VROČA PRHA

 


 

 

Prha mora biti obvezno vroča, čeprav imaš občutek, da bi ti bolj prijala hladna. Tako se boš med prho potil in strupi se bodo izločili skozi tvoje pore.

 

 

6. COCA - COLA 

 


 

 

Mehurčki, mehurčki in še enkrat mehurčki. Coca - cola res ni najbolj priporočljiva pijača, a v boju z mačkom je prava. Pijača iz kokinih listov je sicer zdravju škodljiva, a vsebuje veliko antioksidantov in kofeina, ki pomagajo pri glavobolu. Tudi Sprite je odličen za mačkaste dneve, a je Coca - Cola boljša!

 

 

7. KAVA Z LIMONO

 


 

 

Tudi ta kombinacija ni najbolj posrečena zaradi okusa, a je odlična za glavobol in učinkuje zelo hitro. Skuhaj si nesladkano črno kavo, vanjo dodaj nekaj kapljic limone in na hitro spij. 

 

 

8. KISLO ZELJE

 

 


 

 

 

Vsebuje zelo veliko vitaminov in drugih hranilnih snovi. Kisla hrana po tvojemu želodcu dobro dela in poskrbela, da ti ne bo preveč slabo. Lahko si pripraviš tudi zeljno juho, a počakaj malo, da se shladi.

 

 

9. INGVER

 

 


 

 

Ingver se že dolga leta uporablja za zdravljenje slabosti in utrujenosti. Pripravi si čaj iz ingverjeve korenine:

- 10 do 12 rezin sveže ingverjeve korenine

- 4 skodelice vode

 

Vse skupaj zmešaj in naj približno 10 minut vre na ognju. Nato napitek umakni z ognja in nekoliko ohladi. Dodaj malce limone, pomaranče in med. Zmešaj in spij.

 

 

 

10. PIRE KROMPIR

 

 

 

 

 

 

Gastroenterologi pravijo: ''Uživanje pire krompirja pred konzumiranjem alkohola pomaga preprečiti mačka.''
Pri tem ne gre za ''delanje podlage,'' ampak, če vnesemo mastno hrano pred pitjem alkohola, bo ta v črevesju upočasnila praznjenje želodca, tako da tudi pijača ne bo hitro zapustila želodca. Kaj to pomeni? Ne boš hitro pijan in to lahko pomeni milejšega mačka. Za Daily Mail je to povedal Nick Read, gastroenterolog in medicinski svetovalec.

 

 

11. POČITEK

 


 

 

Tudi počitek in zadostna količina spanca sta pomembna za okrevanje, da se tvoj maček čimprej pozdravi!

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del