Quantcast
Radio1_v_zivo


Znana je usoda Polzele
| 21. 12. 2016 9:39
Tovarna nogavic Polzela bo šla v stečaj
Ključne besede:     Tovarna nogavic Polzela    stečaj    Metka Hrovat    SDH
Metka Hrovat
Direktorica Tovarne nogavic Polzela Metka Hrovat upa, da bodo ohranili zdravo jedro družbe in tam zaposlili 80 delavcev.

Slovenski državni holding se je na podlagi pregleda poročila o finančnem prestrukturiranju, ki ga je pripravila direktorica Tovarne nogavic Polzela Metka Hrovat, odločil, da SDH in država ne bosta znova dokapitalizirala družbe. Ker je podjetje insolventno, bo vodstvo Polzele tako vložilo predlog za stečaj. Družba je spet tudi kapitalsko neustrezna, saj ima negativen kapital, izguba pa presega polovico osnovnega kapitala. Družba ima tudi blokiran račun zaradi izvršbe Finančne uprave RS, kar posledično pomeni popolno nezmožnost poslovanja.

 

Direktorica Metka Hrovat je povedala, da gre za stvari, ki so bile usklajene z lastnikom, zato predlog za stečaj ni veliko presenečenje. Vodstvo je sicer skupaj z lastnikom iskalo tisto rešitev, ki bi bila najboljša za podjetje. Ker so vse možnosti že izkoristili, je stečaj najboljša rešitev. V Tovarni nogavic Polzela je sicer zaposlenih 220 ljudi, 80 pa naj bi jih po napovedih direktorice obdržalo delo, če bodo ohranili zdravo jedro družbe.