Quantcast
Radio1_v_zivo


ISKRENA PISMA BOŽIČKU: Otroci v sirotnišnici ti bodo odprli oči, katere želje v resnici štejejo
Radio 1 priporoča | 20. 12. 2016 5:45
''Dragi Božiček! Želim si, da bi našel ...''
Ključne besede:     božič    pismo    sirote    ganljivo    otroci    čudež    skromnost
Nekateri otroci si želijo le objema staršev

Otroci v sirotnišnici so pisali Božičku. Šele ob prebiranju pisem boš videli, kaj za res imaš in kaj v resnici šteje. Neka sirotnišnica je objavila želje tistih otrok, ki resnično pogrešajo toplino družine in si želijo nekaj iz srca. Spoznal boš, da se ljubezen ne šteje v darilih, ampak v tem, da si za praznike obkrožen s svojimi najdražjimi. Kljub temu da nekateri otroci v Božička ne verjamejo več, si na ta čas upajo sanjati in želeti, da bi obstajal. Tako svoje skrite želje izrazijo na list papirja in upajo, da se uresničijo, čeprav v večini to ni mogoče. 

 

 

 

 

V Rusiji živi skoraj preko 650.000 sirot in prav v času praznikov želijo takim otrokom pričarati vsaj malo nasmeha na obraz. V eni izmed ruskih sirotnišnic vsako leto naredijo izbor najbolj ganljivih pisem, ki jih napišejo otroci. Nekateri kljub svoji rosni starosti razmišljajo neverjetno zrelo in se te dotaknejo s svojo preprostosto ter skromno željo, ki jo nosijo v srcu. 

 

 

Sirotnišnica z objavo želja otrok želi vsem svetu pokazati, kaj resnično šteje in za kaj se je vredno boriti. Ni pomemben denar, niti velikost darila, ampak toplina in ljubezen. Te imamo vsi na pretek, le podariti jo moramo in zagotovo jo bomo prejeli še več nazaj.

 

Kratka pisemca otrok Božičku:

 

 

Dragi Božiček! Želim si, da bi našel mamico.

 

Bogdan, 8 let

 

 

 

Dragi Božiček! Prosim te prinesi mi očka in mamico, pa tudi sestrico. Obljubim, da bom priden.

 

Stanislav, 7 let

 

 

 

 

Dragi Božiček! Rada te imam in se te nič ne bojim. Pripravila sem ti piškote. Rada bi, da mi prineseš odejico s katero me je vsak večer pokrila mama. Na njej so narisani zajčki.

 

Klara, 8 let

 

 
Dragi Božiček! Hvala, ker boš prišel. Ne rabim nič, le tvoj objem in uspavanko, da ne bom več sanjala o grdih pošastih.

 

Yulia, 8  let

 

 

 Dragi Božiček! Letos nisem bila pridna, saj večkrat nisem mogla zaspati in sem jokala. Otroci so se jezili name. Upam, da boš prišel in mi prinesel mamico. Imela je bele lase in modro obleko, pa dišala je po piškotih.

 

Zina, 7 let

 

 

 

 

Dragi Božiček! Upam, da mi letos najdeš družino, ki me bo imela rada in bo hotela z mano preživeti božič. Če pa ne, pa bom počakal do drugega leta. Čakal te bom na oknu v sobi.

 

Nikolai, 9 let

 

 

 

 

Dragi Božiček! Za mojo prijateljico tukaj v sirotišnici prinesi punčko, meni pa tisto veliko čokolado, da jo bova potem pojedli skupaj. Veseli bova, če nama najdeš isto mamico in očka in bova lahko potem sestrici.

 

Tanya, 8 let

 

 

 

 

Dragi Božiček! Mi lahko prineseš očka in mamico? Ne rabiš ju dajati v paket, ker se morda bojita teme ali pa ne bosta mogla dihati. Lahko jih samo prineseš in ko se bom zjutraj zbudil bosta pri meni.

 

Abram, 8 let

 

 

 

 

Dragi Božiček! Pogrešam svojo babico. Vsako jutro mi je skuhala vroč kakav in pripravila košček potice. Vedno mi je rekla, da če si nekaj močno želiš se uresniči. Želim si samo še enkrat objeti babico in z njo poklepetati. Hvala!

 

Anastasia, 9 let

 

 

 

 

Dragi Božiček! Pravijo, da ne obstajaš, ampak jaz jim ne verjamem. Vem, da si nekje, ampak imaš toliko dela z otroki, da jaz ne pridem na vrsto. Mami mi je vedno govorila, da me ponoči obiščeš in posuješ s čarobnim prahom, ki mi prinaša srečo, da nisem lačen in imam streho nad glavo. Letos pa bi te prosil, da posuješ s prahom tudi mojega prijatelja, ki je zelo bolan. 

 

Leon, 9 let

 

 

 

 

 

Dragi Božiček! Rada bi te enkrat videla in ti povedala, da te imam rada. Do neba in nazaj! Potem bi te rada prosila, da paziš na mojo mamico in očka in jima daš moj naslov, da me najdeta. Pošiljam ti lupčke.

 

Stasya, 7 let

 

 

 

 

Dragi Božiček! Rada bi mamico, očka, babico, dedka, sestrico, bratca in kužata, pa želvico. Da bomo lahko skupaj krasili smrečico in bili skupaj. Bom pridna in ne bom več nagajala in vse bom pojedla za kosilo. Bom, res bom!

 

Viktoriya, 7 let

 

 

 

Dragi Božiček! Vem, da sta moja starša v nebesih in čuvata name. Moja edina želja je, da nikoli ne pozabita name, kajti tudi jaz ne bom na niju. Želim si le, da bi me lahko tvoje sani odpeljale tako visoko, da bi ju še zadnjič objel. 

 

Alex, 9,5 let