Quantcast
Radio1_v_zivo


12 razlogov, zakaj je za božič SUPER biti sam
Radio 1 priporoča | 19. 12. 2016 9:58
In ne, ni samo zato, ker lahko pozabiš na depilacijo
Ključne besede:     samski    božič    prazniki
Biti sam doma na božič sploh ni tako slabo

Vsi vemo, da so božični prazniki lahko precej zoprni, ko se temperature začnejo spuščati, topline pa ne moreš najti v objemu nekoga. Mogoče predbožična depresija zares obstaja, mogoče pa na stvari gledaš samo iz napačnega zornega kota. Dopusti, da ti pojasnimo, zakaj je biti sam za božič pravzaprav SUPER!

 

 

1. Cenejše je

 

Tukaj nimamo v mislih samo daril (o katerih tako ali tako razmišljamo mesece ... kaj kupiti, da bi pokazali svojo ljubezen in ali bo to dovolj dobro, bo to enako dobro kot tisto, kar oni tebi kupijo, jim bo sploh všeč in podobno). Tukaj so karte za prevoz, obleke, obroki in vse tisto, kar pride zraven za praznike preživete s partnerjem ali partnerico. 

 

 

2. Eno (ogromno) darilo manj

 

Ko teče beseda o darilih za izbranca/izbranko, denar verjetno niti ni takšen problem. Večji problem je izbrati nekaj, kar bo dovolj dobro, posebno in ne bo bistveno ogrozilo tvoje finančne situacije. Uživanje v božičnih praznikih brez tega stresa? Vzamemo!

 

 

"Greš na večerjo z mano ob 6:30?"

Ne morem spet odpovedati tega.

 

 

3. Ničesar ti ni treba deliti

 

Ker realno gledano, nikomur ni povsem OK, če jim kradeš čokolado iz tistega družinskega pakiranja, ki so si jo kupili za razvajanje med prazniki.

 

 

4. Družinska politika ne obstaja

 

Ni se ti potrebno obremenjevati s tem, ali se bodo tvoji jezili, če boš vikend preživel/a z njenimi/njegovimi. Ne bo ti treba iti na dva različna praznovanja in nikogar ti ni treba impresionirati. Božič lahko preživiš v pidžami in popolnoma neobremenjeno!

 

 

5. Lahko pozabiš na depilacijo

 

Ne pravimo, da se v zvezi moraš depilirati, vendar pa je vseeno lepo vedeti, da se ti naslednjie štiri tedne ni treba briti, saj nihče ne bo vedel, da si v bistvu kar precej kosmata pod hlačami. :)

 

 

6. Lahko počneš, kar hočeš

 

Nihče ti ne bo diktiral, katera bonbonjera naj se odpre prva, katere filme boš gledala ... Torej, kar se nas tiče, lahko poješ ogromnoooo čokolade in pogledaš vse dele filma "Sam doma". Sam/a. Doma.

 

Jem sr**je in gledam neumnosti, pridi in me ustavi!

 

 

7. Lahko se izogneš vsem neželenim druženjem

 

Vsi si raje spijemo kakšno kuhano vino, toda komu se zares da iti na vsa ta druženja in dogodke, ko pa si lahko pod toplo odejo in uživaš v filmskem maratonu.

 

 

8. Ni se ti treba pretvarjati, da so ti všeč njegova/njena darila

 

Ok, res se ti ni treba vedno pretvarjati, toda dejstvo je, da nikoli ne boš vedno zadovoljen/a z darilom, ki ga dobiš. Tako pa si lahko sam/a kupiš tisto, kar si želiš. Seveda, če imaš nekaj malega na računu odveč za darila.

 

 

9. Lahko se izogneš vsem neugodnim prvim vtisom

 

Božični prazniki so pogosto popolna priložnost, da spoznaš njegovo/njeno ožjo/širšo družino. Vse to je dodatna količina energije, ki jo izgubljaš, poleg tega, da moraš na sto različnih dogodkov, v božični šoping, okrasiti dom itd.

 

Vesel božič, sotrpini! 

 

 

10. Ni se ti treba obremenjevati z darili za njegovo družino

 

Vsak, ki je v tej situaciji, ti bo rekel, kako bi ta del najraje preskočil.

 

 

11. Novo leto lahko preživiš s prijatelji

 

Ni se ti treba odločati, ali boš pričakal/a novo leto s svojimi ali njegovimi prijatelji, morda tudi družinama, ker ugani kaj - prepuščen/a si sam/a sebi in odločitev je izključno tvoja.

 

 

12. Zagotovo ne boš ti spadal/a med tiste "tečne" božične pare

 

Nekateri parčki so v decembru lahko neznosni. Vsem boš zagotovo ti boljša družba kot oni.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del