Quantcast
Radio1_v_zivo


BREZ SRAMU: 93 % žensk ga ima in ga s ponosom pokaže!
Radio 1 priporoča | 16. 12. 2016 5:49
Nov trend je preplavil družbena omrežja
Ključne besede:     celulit    sobota    hit    trend    ženske    moderno    golota
Življenje je prekratko, da bi se sekirala za take stvari ;)

Si suha, debelušna, majhna, velika ali športna? Ni važno, saj si prav tako lahko lastnica ''pomarančne kože,'' ki se jo še vedno sramuje večina žensk po celem svetu. Saj veš o čem govorimo, kajne? O celulitu ja.

 

Nekatere ženske so pripravljene, v upanju, da bi se ga čimprej znebile, zapraviti ogromne količine denarja ali pa celo popolnoma spremeniti način življenja. Pa vendar stvar ne deluje tako. Lahko se vsak dan ukvarjaš s športom, imaš zdravo prehrano in si čisto fit, pa je tvoja koža vseeno pokrita z gubicami, ki jim pravimo celulit. Ugotovili so celo, da ima kar 93 % žensk celulit, večina na področjih nog in zadnjice.

 

 

Nov hit, ki je preplavil družbena omrežja, si je zamislila Kenzie Brenna, ki se je v preteklosti spopadala s telesno dismorfijo, pišejo na spletni strani Hello Giggles. Dolga leta si je zato prizadevala, da svoje telo sprejme takšno kot je, zdaj pa je prišla do spoznanja, da želi pomagati tistim ženskam, ki tega ne zmorejo same. Vsem želi pokazati, da je celulit nekaj čisto naravnega in normalnega ter ni nobene potrebe po tem, da bi se ga sramovali.

 

Telesna dismorfija je psihična motnja v doživljanju lastnega telesa. Ne gre le za spopadanje z nizko sampodobo, ampak je to anksiozna motnja z obsesivno - kompluzivnimi značilnostmi. Ljudje s to motnjo nenehno razmišljajo o tem, kako so grdi in teh misli ne zmorejo nadzorovati. Posledično se počutijo žalostne in manjvredne.

 

 

Zato je Kenzie na Instagramu ustanovila stran, kjer lahko dekleta podelijo svoje slike, kjer razkazujejo dele telesa, kjer imajo celulit. S tem je želela pokazati dekletom, da ni vredno, da svoje življenje posvetijo sekiranju za stvari, ki so nepomembne.

 

 

 

Kenzie vsako soboto objavi sliko svojega telesa in na ta način spodbudi tudi ostale pripadnice ženskega spola, da storijo enako in se požvižgajo na slabo voljo zaradi tega. 

 

 

Veliko deklet je sprejelo izziv in podprlo stran ter ponosno pokazalo svojo postavo!

 

 

 

Fotogalerija: Ženske ''praznujejo'' celulitno soboto (20 slik)

Oglejte si galerijo slik
Celulitna sobota

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del