Radio1_v_zivo


Varuhinja človekovih pravic na Ptuju
| 15. 12. 2016 8:34
Pogovor tudi z županom
Ključne besede:     Varuihinja    Senčar    Ptuj
 Zgodbe tistih, ki so prišli na pogovor, so zelo različne in osebne .
Zgodbe tistih, ki so prišli na pogovor, so zelo različne in osebne .

VLASTA NUSSDORFER; o poslovanju na Ptuju in pogovoru z županom Ptuja
PRENESI DATOTEKO
VLASTA NUSSDORFER; o poslovanju na Ptuju in pogovoru z županom Ptuja

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je poslovala na Ptuju, kjer sta se z namestnico Kornelijo Marzel pogovorili s 30 občani, ki so menili, da se jim iz različnih razlogov godi krivica.

Zgodbe tistih, ki so prišli na pogovor, so zelo različne in osebne ter da ni bilo kakšnega skupnega imenovalca med njimi, je povedala varuhinja. V primerjavi z Mariborom, kjer so uradovali pred kratkim, je bilo tudi precej manj zgodb s socialno problematiko, ugotavljali pa so, da bi tudi na Ptuju morali razmisliti o organizaciji brezplačne pravne pomoči.

Nussdorferjeva se je pred začetkom poslovanja sestala tudi z županom Miranom Senčarjem, po njenih besedah pa med  obiskovalci ni bilo nobenega, ki bi imel pripombe nad delom mestne občine. Jo je pa župan razveselil s podatkom, da je v Spodnjem Podravju stopnja nezaposlenosti okoli osem odstotkov, kar je bistveno manj kot v nekaterih okoliških regijah, a je ob tem poudaril, da je to tudi po zaslugi številnih dnevnih migrantov v Avstrijo.

Varuhinja je bila zadovoljna tudi s podatki o tem, da ni čakalnih vrst za vpis v vrtce, posebej pa je izpostavila nedavno odprtje nove Osnovne šole Ljudevita Pivka za otroke s posebnimi potrebami, saj se je tudi njen urad v ta projekt zelo odločno vključil. Na področju starejših in invalidov so dobili zagotovila, da jim na Ptuju namenjajo precej pozornosti, prizadevajo si za gradnjo novih bivalnih enot.

Zaradi velikega zanimanja bo njen drugi namestnik Tone Dolčič na Ptuj prišel 21. decembra, uradovali pa bodo tudi 18. januarja.