Quantcast
Radio1_v_zivo


VIDEO: Deček, oblečen v dres iz plastične vrečke KONČNO spoznal Messija
Radio 1 priporoča | 14. 12. 2016 13:09
Nogometaš Barcelone naredil neprecenljivo potezo
Ključne besede:     deček    Messi    želja    revščina    dres    poteza    nogomet
Messi osrečil dečka

Se spomniš tega simpatičnega dečka, ko so po spletu v mesecu februarja zaokrožile njegove slike? Takrat še 5-letnik iz Afganistana je bil namreč oblečen v dres narejen iz plastične vrečke, na katerem je pisalo ime njegovega najljubšega nogometaša Lionela Messija.

 

Murtaza Ahmadi je goreč Messijev oboževalec, ki sam sebe prikupno predstavi kar ''Mali Messi.'' 


 

Njegova revna družina mu nikakor ni mogla privoščiti dresa ter mu tako uresničiti goreče želje. Tako so mu ga naredili iz plastične vrečke in mu pričarali nasmeh na obraz medtem, ko se je podil za žogo.

 

 

 

Dečkov stric Azim Ahmadi, živeč v Avstraliji je ukrepal in britanskemu BBC-ju na začetku leta poslal fotografije, na katerih njegov nečak pozira v doma narejenem dresu iz plastične vrečke. S tem jim je želel pokazati srčno predanost nogometu ter kako zelo je srečen, kljub temu da na sebi nosi le vrečko.

 

Nogometni klub Barcelona se je ob prejetju slik zelo hitro odzval in dečku poslal pravi dres s podpisom. Kadetska reprezentacna Afganistana pa mu je celo omogočila, da je v njem zaigral na njihovem treningu.

 

 

 

Mali Murtaza je skupaj z družino bil prisiljen pobegniti v Pakistan in je najprej spakiral dres. Nato pa se je zgodilo nepričakovano kar je malemu dečku narisalo nasmeh na obraz in ga neznansko osrečilo.

 

Prireditelji svetovnega prvenstva 2022, so mu uresničili željo in mu omogočili, da je srečal svojega junaka Lionela Messija.

 

 

 

Trenutno 6-letni Murtaza, je dobil možnost spoznati svojega heroja, ko je nogometni klub Barcelona prišel na prijateljsko tekmo s klubom Al Ahil v Katar. 

 

 

 

 

Doletela ga je velika čast in je na nogometno igrišče prišel ob boku samega Messija. 

 

 

 

 

Nogometaši Barcelone in mali Murtaza

 


 

 

Deček je še dodal: ''Ko odrastem bi bil rad kot Messi!''

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del